Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

(Δευτ. 21/10/13 - 13:35)
H Ιskra παραθέτει ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Αυγή" της Κυριακής (20/10) και στο δημοσιογράφο Χρήστο Σίμο, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γ. Κατρούγκαλος.
Ερ.: Από κέντρα του μνημονιακού συστήματος διακινούνται σενάρια που λίγο απέχουν από προβοκάτσια, προπαγανδίζεται η ανάγκη εφαρμογής νομικών μέτρων οιονεί εκτάκτου ανάγκης και επιδιώκεται η ενοχοποίηση της Αριστεράς. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση;
Απ.: Από την αρχή η κυβέρνηση (ακριβέστερα, ο πρωθυπουργός και η ακροδεξιά ομάδα γύρω του) έχει επιλέξει την τακτική της τεχνητής ρήξης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το κυρίαρχο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της παταγώδους αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών. Η Βίλλα Αμαλία, η Μαρφίν, οι Σκουριές εμφανίζονται σαν άσοι από το μανίκι κάθε φορά που θολώνει το "success story". Στην υπηρεσία αυτού του σχεδίου φαίνεται ότι τίθενται και τα στεγανά των κρατικών μηχανισμών, όπως δείχνει το παράδειγμα των γενικευμένων, προληπτικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ (είναι τόσο πρόδηλη η αντισυνταγματικότητα αυτών των παρακολουθήσεων, ώστε να καταθέσει σχετική ερώτηση μέχρι και ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος). Η απάντηση πρέπει να είναι διπλή: να τους «ταράξουμε στη νομιμότητα», αλλά και να τους «ταράξουμε στις κινητοποιήσεις». Δεν μας χρειάζεται η ηρεμία του νεκροταφείου, αλλά η αισιοδοξία του πυρετού της διαδήλωσης.
Ερ.: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει στη θεωρία των δύο άκρων. Πού στοχεύει;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου