Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μεθόδευση στα όρια της απάτης για την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος

(αναδημοσίευση από το iskra)

MEΘΟΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

(Παρ. 13/3/15 - 22:20)                   
ΕΝΟΧΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί.
Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Όμως, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκληθούν δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, αυτή η απόφαση έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί αιφνιδιαστικά δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015, επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης και χωρίς γνώση της τελευταίας.
Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους.

Σχόλιο: να επισημάνουμε εδώ ότι η ΡΑΕ, ως ανεξάρτητη αρχή δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση, η οποία, ως εκ τούτου, σε πρώτη φάση μπορεί μόνο να διαμαρτυρηθεί. Επιβάλλεται βέβαια να βρει τρόπο ανατροπής της αύξησης, και κατάργησης ή περιστολής της εξουσίας όλων αυτών των "ανεξάρτητων αρχών" που δρουν στο όνομα ουδενός, πλην των συμφερόντων που υπηρετούν, και ουδεμία δημοκρατική νομιμοποίηση έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου