Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Γενική Συνέλευση της Παρασκευής

Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 27.11.2015 είχε απαρτία, και ήταν η πρώτη μετά Λαμπρινό Γενική Συνέλευση που το πέτυχε αυτό. Στην εισήγησή του ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα διεξοδικά για τις εργασίες της τελευταίας Ολομέλειας, και για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η οποία επί της ουσίας ενέκρινε τις προτάσεις μας (βλ. ανάρητηση της 25.11.2015). Εξέφρασε επίσης την άποψή του για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε με την εφαρμογή του νέου Κ.Πολ.Δ., που αναμένεται να προξενήσει ασφυξία στα δικαστήρια όλης της χώρας. Ενημέρωσε και για τις τροποποιήσεις της Επιτροπής Κράνη, τις οποίες υιοθέτησε η Ολομέλεια, πλην όμως δεν ελήφθησαν υπόψη.Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Παρασκευόπουλος, υπερασπιζόμενος καταναγκαστικά και αγωνιωδώς τον απαράδεκτο νέο Κ.Πολ.Δ. είχε δηλώσει στη Βουλή ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσουν οι τροποποιήσεις της Επιτροπής Κράνη, ιδίως σε σχέση με την εμμάρτυρη απόδειξη (βλ. ανάρτηση της 18.9.2015 "Αναζητούνται τα ισοδύναμα της Πολιτικής Δικονομίας"). Αλλά και αυτήν την υπόσχεση ξέχασε ο κ. Παρασκευόπουλος, όπως ξέχασε και όλα αυτά που έχασε με την υπουργοποίησή του. Από πλευράς της παράταξης μίλησε ο Γιάννης Λεβέντης, ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει καταπατήσει τη δημηγορία δύο δημοψηφισμάτων, και ζήτησε τη συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή του Κ.Πολ.Δ. σε συνεργασία με τους δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και δικαστικούς επιμελητές, χαρακτηρίζοντας ανησυχητικό το γεγονός ότι όλοι αυτοί τώρα ζητούν αναστολή εφαρμογής του Κώδικα, όχι για να τον ανατρέψουν, αλλά για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές. Υπογράμμισε τη συστηματική αλλοίωση της πραγματικότητας που επιχειρείται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, που υποστηρίζουν ψευδώς ότι στις χώρες της Ε.Ε. δεν υπάρχει εμμάρτυρη απόδειξη (μόνο στο Λουξεμβούργο γίνεται αυτό), και ότι το 80% των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι καταχρηστικές και απορρίπτονται (Στάθης Σχινάς, οικονομικός αναλυτής "Στο κόκκινο"). Ζήτησε αναλυτική ενημέρωση του σώματος και του κόσμου, συνεχείς κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς για την ανατροπή του 3ου μνημονίου. Για το ασφαλιστικό ενημέρωσε ότι αναμένεται η υπαγωγή όλων των ασφαλιστικών κλάδων σε ένα ενιαίο φορέα, πράγμα που θα σημάνει τον εντός ολίγων ετών εξανεμισμό των αποθεματικών και των ελάχιστων υγιών ταμείων, όπως το ΤΣΜΕΔΕ, και ζήτησε την άμεση συνεργασία με γιατρούς και μηχανικούς σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο για την ανατροπή του νέου ασφαλιστικού. Η ΓΣ ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του Δ.Σ. 
Στη Γ.Σ. διανείμαμε την παρακάτω ανακοίνωση της παράταξης 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com
Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Ο Αρκάς, σε ένα από τα καλύτερα άλμπουμς του, τη «ΖΩΗ ΜΕΤΑ», φαντάζεται τη μετά θάνατον ζωή σαν μια συνέχεια της τωρινής, σε άλλο επίπεδο. Την φαντασία του Αρκά σίγουρα έχουν ξεπεράσει οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι, οι οποίοι μεταθέτουν στο μέλλον, μετά την (υποτιθέμενη) ρύθμιση του χρέους της χώρας, την επίλυση των προβλημάτων που, σαν άξιοι συνεχιστές των μνημονιακών κυβερνήσεων και πιστοί εφαρμοστές των ίδιων πολιτικών που βούλιαξαν τη χώρα στο έσχατο σημείο, φόρτωσαν στις πλάτες της τωρινής και των επόμενων γενεών, με τελευταίο τους «κατόρθωμα», την καταστροφική
ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που εξανέμισε τις αξίες τους. Σε σύμπνοια (έστω και από άλλη σκοπιά), με εκείνους που θεωρούν ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω του υπερτροφικού κρατικού τομέα και του μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, και αγνοώντας το διεθνή περίγυρο και την παγκόσμια οικονομική κρίση, κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση υπερσυσσώρευσης (πάνω από 14 τρισεκατομμύρια δολάρια λιμνάζουν και δεν επενδύονται λόγω πολύ χαμηλού ποσοστού κέρδους), αλλά και ιδεολογική κρίση (τα παλιά εργαλεία πειθούς και χειραγώγησης έχουν προ πολλού αχρηστευθεί, με αποτέλεσμα τα κράτη και οι υπερεθνικές οντότητες, βλ. Ε.Ε κλπ, να καταφεύγουν όλο και πιο συχνά σε αντιδημοκρατικές λύσεις και περιστολή πολιτικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων για να επιβληθούν, με έσχατα παραδείγματα την από διάφορες «δυτικές» και συμμαχικές της Δύσης πηγές χρηματοδοτούμενη τρομοκρατία), προσπαθεί να μας πείσει, όπως και οι προηγούμενοι άλλωστε, ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν κόπο και «θα βγούμε στο ξέφωτο».
Για άλλη μια φορά για την υποταγμένη στις βουλές – πλέον – του «κουαρτέτου», κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισχύει η ρήση «αν οι απόψεις μας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Τα «κατορθώματα» της, μετά την εγγραφή στα «παλαιότερα των υποδημάτων της» του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι γνωστά και δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε σ’ αυτά. Η σημερινή κεντρική ιδέα είναι η ταχύρρυθμη υλοποίηση όλων των προαπαιτουμένων του 3ου Μνημονίου, που σκοπό έχουν να σαρώσουν ό,τι άφησαν όρθιο τα προηγούμενα. Αρκεί να επισημάνουμε, όσον αφορά ειδικότερα τις λεγόμενες δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, ότι σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό θα μειωθούν οι συντάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης κατά 538 εκατομμύρια € και οι εισφορές και λοιπές παροχές των οργανισμών αυτών κατά 1,113 δισεκατομμύρια €, και την ένταξη όλων των ασφαλισμένων σε ένα ενιαίο φορέα, ο οποίος δεν μπορεί παρά να έχει ένα ελάχιστο χρόνο ζωής, θα εξανεμίσει όμως ό,τι απέμεινε από τα αποθεματικά των τελευταίων υγιών ασφαλιστικών ταμείων. Όσα λοιπόν κροκοδείλια δάκρυα και αν χύνει η κυβέρνηση της (δήθεν) Αριστεράς δεν πείθει κανέναν.
            Ερχόμενοι κοντύτερα στα «του οίκου μας» δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά του νόμου Στρατούλη και της ευνοϊκής υπαγωγής των ασφαλισμένων μετά το 1993 δικηγόρων (και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών) σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία (αρ. 39 του ν. 4331/2015), στην ψήφιση, παρά το εναντίον της δημοψήφισμα μας (που αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μια γενικότερη δυσανεξία με τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που δεν την βολεύουν, για δε «το σπίτι μας, την Ε.Ε» βέβαια ούτε λόγος) του νέου Κ.Πολ.Δ., που χειροτερεύει τη θέση των διαδίκων και των δικηγόρων προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, στην αύξηση της προκαταβολής φόρου, ενώ ετοιμάζεται η τελειωτική επιδρομή κατά του ασφαλιστικού μας ταμείου και η ολοκλήρωση της ληστείας των ασφαλιστικών μας εισφορών μετά το εγκληματικό PSI της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου, υπό την καθοδήγηση των προηγούμενων «καλών παιδιών» της Τρόϊκα, των Σαμαρά και Βενιζέλου.
            Μπροστά στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οι δικηγόροι σαν κομμάτι του εργατικού κινήματος, που «έβγαλε» πάνω από 30 πανεργατικές και εκατοντάδες κλαδικές απεργίες τα τελευταία χρόνια, έστειλε στα σκουπίδια της ιστορίας τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το ΟΧΙ στα Μνημόνια με 62% στο δημοψήφισμα, μπορούμε και πρέπει να δράσουμε τώρα. Οδηγός ας αποτελέσει η μαζική συγκέντρωση και πορεία της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Να απαιτήσουμε ο Σύλλογος μας να μπει μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Για να βγει η Ολομέλεια των Δικηγόρων από την αδράνεια της και να πάψει να αποτελεί τον «σταθμάρχη» στα μέτρα που περνούν, και προτείνουμε:
ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ:
Άμεση ενεργοποίηση σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο για την ανατροπή του νέου Κ.Πολ.Δ., την εφαρμογή του οποίου απέρριψε πριν 12 μήνες το σύνολο του δικηγορικού κόσμου της χώρας με ποσοστό 93,84%. Συντονισμός δράσης με δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και δικαστικούς επιμελητές. Διαβίβαση προτάσεων στην Ολομέλεια.
Από 1.1.2016:
(α) συνέντευξη τύπου πανελλαδικά και τοπικά
(β) αποχή από τις διαδικασίες που εισάγονται με το νέο Κώδικα.
(γ) σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων ανά 20 ημέρες.
(δ) 24ωρη πανελλαδική κατάληψη των δικαστηρίων.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Ενόψει της αναμενόμενης, εντός του πρώτου 15ημέρου του Δεκεμβρίου, καταθέσεως του νομοσχεδίου υπαγωγής του συνόλου των ασφαλισμένων της χώρας σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα:
Άμεση επαφή με τους λοιπούς κλάδους του Ε.Τ.Α.Α. σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στο Δεκέμβριο, και πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου και την ψήφισή του. Κοινή συνέντευξη τύπου των τριών κλάδων πανελλαδικά και τοπικά.

Ηράκλειο 27.11. 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου