Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Μέρες (και νύχτες) νόμου και τάξης



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

ΜΕΡΕΣ (ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ) ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ  

Λιγότερο από 4 μήνες μετά τις εκλογές, ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης της «κανονικότητας», της «αριστείας» και του «Νόμου και της Τάξης», δεν έχει τέλος. Σταχυολογούμε μόνο από τα γεγονότα των τελευταίων 25 ημερών και τις επώνυμες καταγγελίες στα ΜΜΕ.
Επίθεση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ εναντίον 200 φοιτητών που επιχείρησαν να σπάσουν το λοκ άουτ του Οικονομικού Πανεπιστημίου, με τραυματίες εντός και εκτός της Σχολής και εισβολή της αστυνομίας στον προαύλειο χώρο.
«Απαγωγή» του φοιτητή, Γιάννη Παχάκη, από την Ασφάλεια, ο οποίος βρέθηκε στην κινητοποίηση των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ και απήχθη στην κυριολεξία έξω από το σπίτι του και κρατήθηκε για πολλές ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να του αποδοθούν κατηγορίες, και χωρίς να του επιτρέψουν να επικοινωνήσει με δικηγόρο ή τους οικείους του πριν αφεθεί ελεύθερος.
Βασανισμός, εκγύμνωση και εξευτελισμός του Λάμπρου Γούλα, μέλους του Ρουβίκωνα, κατά την αστυνομική επιχείρηση των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ στην πλατεία των Εξαρχείων, το βράδυ της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου, κατά την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφενείο», χωρίς ένταλμα και χωρίς εισαγγελέα.
Προσαγωγή στις 15 Νοεμβρίου του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιώργου Χατζηγεωργίου, διότι, όπως κατήγγειλε, διασταυρώθηκε το βλέμμα του με έναν φρουρό των ΜΑΤ έξω απ’ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πριν την προσαγωγή του, του έγινε σωματική έρευνα με εκγύμνωση του στο δρόμο.
Σεξιστική επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων στην 16χρονη κόρη του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου Κλέωνα Γρηγοριάδη του ΜέΡΑ25.
Προσαγωγή από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δύο μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) επειδή κολλούσαν αφίσες για τις κινητοποιήσεις της 46ης επετείου της εξέγερσης, με σωματική έρευνα με εκγύμνωση.
Επίθεση των ΜΑΤ σε 20χρονη με γκλομπ και κλωτσιές τη βραδιά του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Επίθεση των ΜΑΤ στον δημοσιογράφο του ιστότοπου Newsit Μάριο Αραβαντινό, την ώρα που μετέδιδε ζωντανά εικόνες αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο ίδιος έγραψε : «Η επίθεση που δέχθηκα είναι πταίσμα μπροστά σε όσα συνέβησαν απόψε στα Εξάρχεια».
Τον άγριο ξυλοδαρμό, τη φωτογράφιση σε υπόγειο πάρκινγκ με κινητά τηλέφωνα, τη βίαιη προσαγωγή και σύλληψη δύο μελών της διεθνιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα», με κακουργηματικές κατηγορίες που μετατράπηκαν στη συνέχεια σε πλημμελήματα.
Τον άγριο ξυλοδαρμό 18χρονου νεαρού που πάσχει από αναπτυξιακή διαταραχή διάσπασης της προσοχής και υπερκινητικότητα από άνδρες των ΜΑΤ, διότι βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τα επεισόδια στις 17/11.
Την άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 18/11/2019 σε φίλους, γονείς και δικηγόρους των συλληφθέντων. Είκοσι σχεδόν μέρες μετά ο ΔΣΑ δεν έχει βγάλει λέξη.  
Την απειλή, έξω απ’ το σπίτι της, από άνδρες της ασφάλειας στην Άννα Νίνη, δημοσιογράφο της ιστοσελίδας και ιντερνετικού σταθμού  Omniatv, σχετιζόμενη με την δημοσιογραφική εργασία της.
Τις παρακολουθήσεις από συσκευές γεωεντοπισμού και μικροκάμερες διαδηλωτών και πολιτικών οργανώσεων, οι οποίες τοποθετήθηκαν από άγνωστους (αστυνομικούς ή μέλη της Ε.Υ.Π.)
σε οχήματα τους, που αποκάλυψε με στοιχεία η Εφημερίδα των Συντακτών.  
Ο Υπουργός προστασίας (;) του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υλοποιεί, με περισσό ενθουσιασμό βέβαια, την πολιτική της κυρίαρχης ακροδεξιάς φράξιας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των συνοδοιπόρων της  (Κυριάκου Βελόπουλου κλπ.) να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη επέλαση σε κάθε τομέα της εργασίας και της ζωής μας και στα ρατσιστικά μέτρα κατά των προσφύγων και μεταναστών και κυρίως τη νεολαία.  
Μετά το ανελέητο ξύλο στο δρόμο, τις εισβολές σε κινηματογράφους  και κλαμπ, ακόμη και την προσπάθεια ελέγχου της βραδινής διασκέδασης, στο στόχαστρο έχουν μπει οι καταλήψεις στέγης, είτε με σκοπό να σταλούν οι πρόσφυγες που έχουν βρει εκεί κατάλυμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζουν οι κυβερνώντες, είτε για να σβήσουν απ’ το χάρτη κάθε χώρο αμφισβήτησης της κυρίαρχης ιδεολογίας και τρόπου ζωής. Στο Ηράκλειο, ο στόχος λέγεται κατάληψη Ευαγγελισμού. Μια κατάληψη που μετρά ήδη 17 χρόνια και μεταμόρφωσε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης σε χώρο πολιτικής λειτουργίας και πολιτιστικής παραγωγής. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, όπως κι αν τοποθετούμαστε πολιτικά απέναντι τους, να υπερασπιστούμε τους ανοιχτούς αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και να εναντιωθούμε στην κυβερνητική επιλογή και υλοποιούμενη πολιτική της ανελέητης χωρίς κανόνες, φραγμούς και όρια καταστολής και στην καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Δεν τρέφουμε φυσικά αυταπάτες ότι θα τους σταματήσουν καταγγελίες, αναφορές ή κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Μόνο ένα ρωμαλέο, μαζικό, λαϊκό κίνημα μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στον ακροδεξιό κατήφορο της κυβέρνησης. Στην προσπάθεια οικοδόμησης αυτού του κινήματος δηλώνουμε παρόντες, όχι μόνο ως φυσικοί υπερασπιστές των διωκόμενων, αλλά και ως κομμάτι του λαού που αγωνίζεται για την εργασία του, τη ζωή του και το μέλλον αυτού και του τόπου.
Είναι απολύτως αναγκαίο κάθε πολιτικός και συνδικαλιστικός φορέας να τοποθετηθεί απέναντι στον  αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης για να μη νομιμοποιηθεί και να μην γίνει συνήθεια ο απόλυτος αυταρχισμός, η υπεράνω του νόμου συμπεριφορά της αστυνομίας, η παραβίαση κάθε νομιμότητας και δημοκρατικού δικαιώματος.
                                                                    
                                                                         Ηράκλειο 5/12/2019
                                                      Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου