Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ψήφισμα για την καταστολή



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΔΣΗ

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες, με έντονη ανησυχία, τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά βίαιης, πέρα από κάθε όριο, συμπεριφοράς της αστυνομίας, με θύματα φοιτητές, διαδηλωτές, αλλά και απλούς περαστικούς, κατά κύριο λόγο στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Η συμπεριφορά αυτή αν και απολαμβάνει της κυβερνητικής κάλυψης, έφτασε σε τέτοιο σημείο, που οδήγησε τον αρμόδιο Υπουργό να συστήσει επιτροπή διερεύνησης των καταγγελιών υπό τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Νίκο Αλιβιζάτο, αλλά και στην αναφορά των περιστατικών αυτών από το σωματείο Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη.
Τα περιστατικά αυτά σίγουρα δεν είναι τυχαία και δε μπορούν να αποδοθούν μόνο στα αντιδημοκρατικά αισθήματα και πρακτικές μεγάλου αριθμού αστυνομικών των ομάδων καταστολής. Αποτελούν σίγουρα κυβερνητική επιλογή για την τρομοκράτηση κάθε ανθρώπου και κυρίως της νεολαίας, που αγωνίζεται ενάντια στις αντιδραστικές επεμβάσεις σε κάθε τομέα της εργασίας και της ζωής μας και στα ρατσιστικά μέτρα κατά των προσφύγων και μεταναστών. Άλλωστε οι παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών οργανώσεων με συσκευές γεωεντοπισμού και μικροκάμερες, δεν αποτελούν σίγουρα πρωτοβουλία κάποιου διμοιρίτη των ΜΑΤ ή της ΟΠΚΕ. Ως φυσικοί υπερασπιστές των διωκόμενων, αλλά και ως κομμάτι του λαού που αγωνίζεται για την εργασία του, τη ζωή του και το μέλλον αυτού και του τόπου, καλούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου να παίξει τον θεσμικό του ρόλο και να ορθώσει ανάστημα στην καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.
Καλούμε δε κάθε συνάδελφο να πάρει θέση, ενθυμούμενος ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων μας πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αποτυπώνονται αυτά στο Σύνταγμα της Ελλάδας και σε διεθνή κείμενα υπερνομοθετικής ισχύος και να αντιστεκόμαστε σε όποιον αποπειράται να τα καταπατήσει, όποιος κι αν είναι κι όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
                                                                                                Ηράκλειο 5/12/2019
Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου