Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Πρακτικός οδηγός επανεκκίνησης των πολιτικών δικαστηρίων (δεν αφορά στην προστασία μας, η οποία είναι ανύπαρκτη, χωρίς να εξανίσταται τη φορά αυτή ο "παρεμβατικός" της Ολομελείας πρόεδρος !!!!)

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α.
Και έτσι, στα τελείως ξαφνικά, άνοιξαν ξανά τα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια. Με απόφαση που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή αργά το μεσημέρι. Και τίθεται το ερώτημα: οι προιστάμενοι των Δικαστηρίων προλαβαίνουν να οργανώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο την ασφαλή επαναλειτουργία τους; Άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται τίποτε, και ουδέναν προγραμματισμό έχει. Αν είχε, έπρεπε να έχει εκδώσει την απόφαση αυτή τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν. Είναι σίγουρο ότι τα Δικαστήρια θα ανοίξουν χωρίς καμιά προστασία για δικηγόρους, δικαστές και γραμματείς, και φυσικά για το κοινό, πράγμα το οποίο επέβαλε την άμεση αντίδραση του δικηγορικού σώματος. Όμως ο "παρεμβατικός" της Ολομελείας πρόεδρος αυτή τη φορά έκρινε ότι δεν θίγονται οι δικηγόροι, οι οποίοι θα αποδειχθούν άτρωτοι στον κορωνοιό !!!
Εκτός αυτού:
Για άλλη μια φορά, αν και πρόκειται για ενέργεια η οποία έγινε για λογαριασμό της Ολομέλειας, όπως ρητά στην ανάρτηση αναφέρεται, ο "παρεμβατικός" Πρόεδρος της Ολομέλειας δεν αναρτά την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ολομέλειας, αλλά σε εκείνην του Δ.Σ.Α. !!!!

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος οι Καθηγητές Κωνσταντίνος Καλαβρός, Σπύρος Τσαντινης και Παναγιωτης Γιαννόπουλος εκπόνησαν αναλυτικό Οδηγό για την εφαρμογή των δικονομικών διατάξεων για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή (υπ’ αρ. 316/27.5.2020 τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί του ΣχΝ του Υπουργείου Υγείας για την Κύρωση της από 13.4.2020 ΠΝΠ) τον οποίο δημοσιεύουμε προς γνώση των συναδέλφων.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ταχύτατη ανταπόκριση τους, για το εμπεριστατωμένο πόνημά τους που επιλύει μια σειρά από ζητήματα που έχουν ανακύψει και την αφιλοκερδή προσφορά τους στο σώμα.

Συνημμένα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου