Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου, σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Δ.Σ του Δ.Σ.Η της 28-11-2021, χαιρετίζει κατ’ αρχήν την πολύ αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων έναντι εκείνης των εκλογών του 2017, η οποία αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για την επανενεργοποίηση τους. Θεωρεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου παραμένει σε γενικές γραμμές δέσμιος αντιλήψεων και νοοτροπιών, που τον έχουν εγκλωβίσει, την τελευταία 20ετία, σε μια διαχειριστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των προβλημάτων, τόσο των τοπικών, όσο και των γενικότερων που αφορούν τη Δικηγορία. Κι ενώ κατ’ αρχήν είναι θετικό γεγονός η μερική ανανέωση των μελών του Δ.Σ., με δεδομένη την Προεδροκεντρική λειτουργία του και την φυσιογνωμία των υποψηφίων Προέδρων που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, δεν αναμένεται να υπάρξει ουσιώδης μεταβολή στον τρόπο διοίκησης, παρά τα όσα φιλόδοξα ακούστηκαν προεκλογικά και αν υπάρξει, μάλλον θα κινείται σε ακόμη πιο συντηρητική κατεύθυνση.

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου αν και θεωρεί ότι αποτελεί σαφώς αρνητική εξέλιξη ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος που στήριξε (Μιχάλης Σφακιανάκης) δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, για μόλις οκτώ (8) ψήφους, εκφράζει την ικανοποίηση των μελών της για το ότι οι Σύμβουλοι που στήριξε κατέλαβαν διπλάσιο αριθμό εδρών στις Εκλογές (4 έναντι 2), έστω και αν η τελευταία από αυτές θα καταληφθεί, κατά τον Κώδικα Περί Δικηγόρων, από τον αποτυχόντα Πρόεδρο την επόμενη Κυριακή (εκτός φυσικά αν δεν το επιθυμεί), αλλά και για το ότι όλοι οι υποψήφιοι της στηρίχθηκαν από αξιόλογο αριθμό συναδέλφων, τους οποίους και ευχαριστεί.       

Όσον αφορά για το ποια θα είναι η στάση της έναντι των υποψηφίων Προέδρων, θεωρεί ότι οι λόγοι που την οδήγησαν να μην στηρίξει κανέναν από αυτούς την πρώτη Κυριακή, αλλά τρίτο υποψήφιο και οι οποίοι εκτέθηκαν στην Εκλογική της Διακήρυξη, δεν έχουν εκλείψει και δεν μπορούν να υπάρξουν «εκπτώσεις», ούτε και «συμψηφισμοί» στο θέμα αυτό. Φυσικά το τι θα κάνει τελικά κάθε συνάδελφος ανάγεται στην προσωπική του ευθύνη και κρίση.

Εμείς από την πλευρά μας για το μόνο που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, εντός και εκτός Συμβουλίου, για την υλοποίηση του προγράμματος που σας θέσαμε υπόψη στις Εκλογές και για να’ ρθουν καλύτερες μέρες στη Δικηγορία γενικότερα.

                                                            ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30/11/2021

                                             ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου