Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Κι αν την ερώτηση την έκανε η κυρία Μαρία Σπυράκη;

Αναδημοσίευση από τον ημεροδρόμο. Αυτά που γράφει η Σπυράκη ισχύουν νομικά έως και σήμερα. Και αν τα έκανε αυτά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (για να μην λησμονούμε, κακή συνήθεια είναι αυτή), τα κάνει τώρα με πολλαπλή ένταση και χωρίς τύψεις ή αντισταθμιστικά μέτρα η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε παρακατω μια ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείτε πόσο μοιάζει με αυτή που έκανε η Ολλανδή δημοσιογράφος στον Κ.Μητσοτάκη, κι όταν δείτε στέλεχος της κυβέρνησης ρωτήστε το: “Είναι και η κυρία Σπυράκη φορέας φιλοτουρκικής προπαγάνδας;”…

Διαβάστε παρακατωμια ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δείτε πόσο μοιάζει με αυτή που έκανε  η Ολλανδή δημοσιογράφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξοργίστηκε:

«H άτυπη και βίαιη επαναπροώθηση θεωρείται πράξη βίας και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, σύμφωνα με τον κανονισμό 343/2003 «για τη θέσπιση κριτηρίων και μηχανισμών για τον προσδιορισμό του κράτους μέλους, υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης ασύλου που υποβάλλεται σε κράτος μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας» (Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ). Μάλιστα, ενέχει σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση στην Τουρκία κίνδυνο «για απάνθρωπη, ανηλεή και ανάλγητη μεταχείριση» και κίνδυνο να υποστούν οι επαναπροωθούμενοι «… μειωτική της προσωπικότητας εξευτελιστική μεταχείριση που αντιβαίνει στο άρθρο 3 της ΕΣΔΑ».

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές από τις ελληνικές αρχές και αυτεπάγγελτη έρευνα έχει αρχίσει και από το Συνήγορο του Πολίτη.

Δεδομένων των κρουσμάτων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όπως αναφέρονται και στις σχετικές εκθέσεις που αφορούν τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ, ερωτάται η Επιτροπή:

Έχει λάβει γνώση των καταγγελιών της ΕΕΔΑ και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου αυτές να διερευνηθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου