Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Παρασκευή 16.6.2023 : Η επαναληπτική τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η. (τυπική θεματολογία και όχι μόνο)

Η παρακάτω πρόσκληση είναι κρυμμένη στην 3η σελίδα των ανακοινώσεων της ιστοσελίδας του Δ.Σ.Η., μια που αναρτήθηκε στις 7 Ιουνίου, προφανώς για να είναι εμπρόθεσμη. Αν ένα Δ.Σ. επιθυμεί όμως πραγματικά να υπάρξει απαρτία και ουσιαστική συζήτηση και ζύμωση στη Γενική Συνέλευση, είτε "καρφιτσώνει" την ανακοίνωση ως πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας (απλό αλλά δεν έγινε), ή επαναλαμβάνει την ανάρτηση τις ημέρες που είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ. Σε εμάς όλα αυτά δεν συνέβησαν. Το μήνυμα δεν έχει απευθυνθεί ποτέ στα μέλη του Δ.Σ.Η., και για το λόγο αυτό δεν έχει ποτέ φτάσει. Θα θυμίσω ότι ο αείμνηστος Μιχάλης Φαρσάρης, όταν ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ.Η., έκλεινε τις υπηρεσίες του Συλλόγου και το εντευκτήριο πριν και κατά την ώρα της Γ.Σ. και μας μάζευε από το καφενείο και τους διαδρόμους και μας έστελνε στην αίθουσα του Α' Τριμελούς, όπου γινόταν πάντοτε οι Γενικές Συνελεύσεις. Δεν περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από το τρέχον Δ.Σ. και τον Πρόεδρο, άλλωστε ουδείς άλλος έκανε ό,τι ο Φαρσάρης. Περιμένουμε όμως να φροντίσει για την ανάδειξη της Συνέλευσης, και να μην κρύβεται η πρόσκληση στην 3η σελίδα των ανακοινώσεων της ιστοσελίδας μας, Θα περιμέναμε επίσης να έχουν τεθεί στην πρόσκληση όχι μόνο τα τυπικά (ψήφιση προϋπολογισμού κλπ) και τόσα άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και τον κλάδο γενικά, τα οποία αναπτύσσονται εις βάρος μας και ερήμην μας. Η παρουσία μας στη Γενική Συνέλευση είναι αυτονόητη και απαραίτητη, και τα θέματα αυτά επιβάλλεται να τεθούν και να συζητηθούν με πρωτεύοντα το τραγικό δολοφονικό ναυάγιο στην Πύλο (από πλευράς μας θα προταθεί σχέδιο ψηφίσματος), η απαράδεκτη κατάσταση στο Κτηματολόγιο του Ηρακλείου και στη νομική βοήθεια, καθώς και η εφαρμογή των "εκσυγχρονιστικών" τρόπων διεξαγωγής δικών με τις τεράστιες οθόνες στις δικαστικές αίθουσες, που δεν εξασφαλίζουν σε τίποτα την απονομή της δικαιοσύνης. Και άλλα πολλά .... Καλή αντάμωση αύριο στη Γενική Συνέλευση. Να είμαστε εκεί. Όσες και όσοι θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικούμε !!!!!


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 92 παρ.1 εδάφιο β’ και 98 του Κώδικα περί Δικηγόρων, καλούνται τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 13 Ιουνίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 στην αίθουσα  του Α’ Τριμελούς Πλημ/κείου στο Δικαστικό Μέγαρο  με θέματα:

1.     Ανακοινώσεις-Ενημέρωση

2.     Έγκριση Απολογισμού 2022

3.     Ψήφιση Προϋπολογισμού 2023

4.     Διορισμός Ελεγκτών

Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση κατ’ άρθρο 99 παρ. 2 Κώδικα Δικηγόρων στις  16 Ιουνίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στην αίθουσα  του Β’ Τριμελούς Πλημ/κείου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ηράκλειο 07-06-2023

      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ                                                ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου