Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Η Γ.Σ. του Δ.Σ.Η. και του Λ.Ε.Α.Δ.Η. της Παρασκευής

Όπως αναμενόταν, και όπως έγραψα και στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, η Γ.Σ. του Δ.Σ.Η. της Παρασκευής δεν είχε, ούτε θα μπορούσε να έχει απαρτία. Όσες και όσοι προσήλθαν δεν ήταν δυνατόν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό για την επίτευξη απαρτίας. Ως εκ τούτου, και βάσει του νόμου, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούν στην έγκριση απολογισμού, ισολογισμού κλπ, θα αποφασίσει το Δ.Σ. Και εδώ τίθεται ξανά ένα σημαντικό ερώτημα για τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων: για ποιο λόγο είναι πιο ασφαλές να αποφασίζει για τα θέματα αυτά το Δ.Σ. με μια δεδομένη και γνωστή σύνθεση, και όχι μια Γ.Σ. με μικρότερη από την προβλεπόμενη από το νόμο απαρτία (άρθρο 101 του Κώδικα: στην αρχική Γ.Σ. απαιτείται παρουσία του 1/4 των εγγεγραμμένων μελών, και στην επαναληπτική του 1/8, δηλαδή για το Δ.Σ.Η. περίπου 120 μελών, ένας αριθμός που δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και κινητοποίηση βέβαια).

Αντιθέτως, υπήρχε απαρτία για την τακτική ετήσια Γ.Σ. του Λ.Ε.Α.Δ.Η., η οποία έγινε κανονικά, και ψηφίστηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημερωτική Γ.Σ. του Δ.Σ.Η., κατά την οποία ο Πρόεδρος, Νίκος Λογοθέτης, έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και τον κλάδο. Από πλευράς των τριών συμβούλων που υποστήριξε η Παράταξή μας, κατατέθηκε σχέδιο ψηφίσματος για το εγκληματικό ναυάγιο στην Πύλο, το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σχετική παρέμβαση και ενημέρωση έγινε από πλευράς του Χάρη Λαγουδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου