Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Τετάρτη 18.10.2023 - Βενιζέλειο Νοσοκομείο : Συμμετέχουμε πορεία για τη διάσωσή του

Η κυβέρνηση πιστή στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης των πάντων, και κατά προτεραιότητα του τομέα της Υγείας, έχει αφήσει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στην τύχη του. Οι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου επί μήνες προειδοποιούν ότι το ιστορικό νοσοκομείο της πόλης μας κινδυνεύει με κλείσιμο, και οι ασθενείς εκτίθενται σε πρωτοφανή κίνδυνο. Αναβολή ή και ματαίωση χειρουργείων, τακτικών ιατρείων, υποβάθμιση προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, έλλειψη υλικών. Η υποβάθμιση των νοσοκομείων Ρεθύμνου, Σητείας και Ιεράπετρας αποδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον τομέα της Υγείας. 


Το Σωματείο Εργαζομένων και οι γιατροί του Βενιζελείου έχουν προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας για αύριο, Τετάρτη 18.10.2023, συγκέντρωση στις 10.00 στο χώρο του Νοσοκομείου και πορεία από το Νοσοκομείο μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Συμμετέχουν πολυάριθμοι φορείς της πόλης (ενδεικτικά αναφέρω τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου, το Κ.Κ.Ε., τη ΛΑ.Ε., το Ε.Κ.Η., την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η., την ΑΜΑΚ, την Ένωση Συνταξιούχων νομού Ηρακλείου, ΤΗΝ  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, η Ένωση Γονέων -Μαθητών ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου, η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ηρακλείου, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ΝΠΔΔ- Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης).

Και στα καθ'ημάς:

Οι σύμβουλοι που υποστήριξε και η παράταξή μας, υπέβαλαν στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. την παρακάτω αίτηση για να συμμετάσχει ο Σύλλογος στην κινητοποίηση, πλην όμως ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ !!! Εντελώς ασχολίαστο !!!! Και δια περιφοράς ή και τηλεφωνικά ή μέσω μέηλ λαμβάνοται οι επείγουσες αποφάσεις, όπως αυτή !!!

Όλοι εμείς συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και στην πορεία. Προσυγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Βενιζελείου στις 10.30 !!!! Να είμαστε όλοι εκεί !!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου