Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Ζαχαριάδη:

Την Κυριακή κάνουμε το αυτονόητο. Υπάρχει καλύτερη επιλογή από τον Δήμαρχο που δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η επιλογή είναι μία: Συμμετοχή και ψήφος απέναντι στην αποτυχημένη διοίκηση Μπακογιάννη.

Αυτή είναι η παράδοσή μας από όποια εκδοχή Αριστεράς κι αν προέρχεται κανείς, από την Σοσιαλιστική έως την Κομμουνιστική, συνεργασίες και συνέργειες στον δεύτερο γύρο. Αυτή είναι σε όλη την Ευρώπη η αλληλεγγύη των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στις συντηρητικές και αποτυχημένες πολιτικές στην αυτοδιοίκηση. Οτιδήποτε άλλο δείχνει πολιτική υστεροβουλία, πολιτική μιζέρια, μικροκομματισμό, πολιτικά κόμπλεξ και αυτοαναφορικότητα.

Πιστεύω βαθιά ότι οι προοδευτικές παρατάξεις στον Δήμο Αθηναίων και οι ενεργοί πολίτες στην πόλη μπορούμε προγραμματικά και αυτοδιοικητικά να συμφωνήσουμε στα βασικά και αυτονόητα.  Γι’ αυτό ψηφίζω τον Χάρη Δούκα, γι’ αυτό σας προτείνω να ψηφίσετε προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό σας καλώ να συμμετέχετε, να μην απέχετε. Την Κυριακή κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πόλη μας και την καθημερινότητά μας.

Τα επόμενα βήματα προσεχώς με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα για την πόλη.