Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άλλα περιμέναμε, και άλλα είδαμε. Και μάλιστα πολύ περισσότερα και πολύ πιο σαρωτικά. Οι τροποποιήσεις αλλάζουν τελείως τον τρόπο δικηγορίας, και χρειάζονται εμπεριστατωμένοι και ενδελεχή μελέτη. Δηλαδή το αντίθετο από εκείνο που έκαναν οι συντάκτες και αυτού του νομοσχεδίου, οι οποίοι το μόνο που φρόντισαν είναι να αυξήσουν υπερβολικά το κόστος προσφυγής στη δικαιοσύνη μέσω απαράδεκτα υψηλών παραβόλων (όχι βέβαια με την αύξηση των δικών μας αμοιβών: αυτό έλειπε), και να μοιράσουν δουλειά προς άλλες κατευθύνσεις παίρνοντάς την από τους δικηγόρους.
Το κείμενο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και λοιπών συναφών θεμάτων (αλήθεια ποιος θυμάται την ακριβή νέα ονομασία που έδωσε ο αναμορφωτής;), και έχει τεθεί σε διαβούλευση. Δέστε το, κάντε τις παρατηρήσεις σας, και κυρίως υποβάλλετέ τις στο Δ.Σ.Η. για να προωθηθούν στη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων. Ο Πρόεδρός μας είναι μέλος της Επιτροπής Επεξεργασίας και οποιαδήποτε σοβαρή και κυρίως έγγραφη πρόταση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη. Με την πρόφαση της επίσπευσης απονομής της δικαιοσύνης δεν θα καταστρατηγηθεί το δικαίωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη και της δίκαιης δίκης.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αντικείμενο, το οποίο θα μπορούσε να το επεξεργαστεί η Επιτροπή του Συλλόγου για τα τέλη. Η επιτυχημένη πορεία της εγγυάται ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς χρόνου από τα μέλη της. Γι'αυτό μην το αφήνετε στην Επιτροπή μόνο.
Παλέψτε το μόνοι σας και όλοι σας, μόνες σας και όλες σας. Μην το αφήνετε στους άλλους, μην το παρατάτε, είναι ατομικό θέμα του καθενός και είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας. Είμαστε εξωφρενικά περισσότεροι, πιο αγωνιστικοί και πιο έξυπνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου