Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ./Δ.Σ.Η.

Το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας αποφάσισε ομόφωνα:
(α) να ισχύσει άμεσα η απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου για μείωση των κρατήσεων επί των διπλοτύπων των συμβολαίων σε ποσοστό 50%, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, και δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Την απόφαση επέβαλε η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου να ολοκληρώσει την τυπική διαδικασία. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η απόφαση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο γραφείο του Υπουργού για υπογραφή.
(β) η ακύρωση εκδοθέντος γραμματίου προείσπραξης θα γίνεται μόνον μετά από έγγραφη δήλωση του δικηγόρου πάνω στο γραμμάτιο σχετικά με το λόγο της ακύρωσης (π.χ. η υπόθεση αναβλήθηκε, ματαιώθηκε, δεν πήγα εκτός έδρας να δικάσω, δεν υπογράφηκε το συμβόλαιο κ.λ.π.).
(γ) το μέρισμα θα διανεμηθεί την Παρασκευή, και θα είναι ιδιαίτερα πενιχρό. Η τρομερή πτώση του ύψους του μερίσματος (περιορισμός στο 10 - 20% του μερίσματος που παίρναμε πριν ένα ή δύο χρόνια) ακυρώνει πλήρως τον χαρακτήρα του διανεμητικού λογαριασμού ως ενίσχυση προς τους νέους κυρίως και τους υποαπασχολούμενους συναδέλφους. Η διατήρησή του στα επίπεδα αυτά θέτει σοβαρό θέμα σημαντικής αναμόρφωσης του θεσμού, ενώ απαγορεύει την κατάργησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου