Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ



Κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο ο Μανόλης Γλέζος πρότεινε να κάνουμε μπουκοτάζ στα γερμανικά προιόντα μετά τις 23.12.2011, εάν μέχρι τότε η γερμανική κυβέρνηση δεν μας έχει καταβάλλει τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλει, και ανέρχονται σε 1 τρις ευρώ περίπου. Η προθεσμία δεν έχει παρέλθει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να περιμένουμε. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα και να τιμωρήσουμε το αναρριχώμενο 4ο ράιχ, που τσαλαπατά κάθε λαική κατάκτηση και έννοια δικαίου προκειμένου να στηρίξει το δικό της οικονομικό και τραπεζικό σύστημα, και να καταλύσει στο διάβα του κάθε άλλη ιδέα και αξία, αλλά και την ίδια την ευρωπαική ένωση. Και όλα αυτά τα δέχονται αμίλητοι οι δικοί μας απεσταλμένοι (αλλιώς δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω: πάνε εκεί και ξενυχτούν διαβουλευόμενοι δήθεν με τους άλλους), οι οποίοι δεν κωλώνουν πουθενά προκειμένου να εκτελέσουν τις εντολές που τους δίνουν. Και αν δεν έχουν προλάβει δεν θα κάουν εκλογές ούτε μετά το πέρας της τετραετίας. Θα έχουμε ξανά το φαινόμενο της Βουλής των Λαζάρων του Ελευθερίου Βενιζέλου, μόνο που τότε γινόταν πόλεμος. Ρε, μπας και βάζουμε ιδέες στον δήθεν συνώνυμό του;

Ο Γλέζος πρότεινε και κάτι άλλο: να στέλνουμε κάθε μέρα επιστολές ή ηλεκτρονικά μηνύματα προς τη γερμανική πρεσβεία απαιτώντας την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων. Και επειδή οι γερμανοί δήθεν δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά μόνο τα γερμανικά, ιδού το ακριβές κείμενο γερμανιστί:

Wir fordern Deutschland auf, alle Schulden in Griechenland zu zahlen!

Προσοχή στα κεφαλαία, έχουν και αυτά σημασία στη γερμανική γλώσσα, αφού με κεφαλαία γράφονται, πέρα από τα κύρια ονόματα, και όλα τα ουσιαστικά. Θα επανέλθουμε με Γλέζο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου