Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τελικά το ΣτΕ έδιωξε τα σύννεφα με τον τρόπο που -κατά τύχη- ήθελε η κυβέρνηση

(από την ιστοσελίδα "Ζούγκλα")

ΣτΕ: Όχι στο μαύρο, ναι στην κατάργηση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, 00:40
Ads by Google
WIND Double Play 19.90€ Απεριόριστο Internet & Σταθερό. Απόκτησέ το Τώρα στη WIND! www.wind.gr/DoublePlay
Στο πνεύμα της προσωρινής διαταγής κινείται και η απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγο η επιτροπή αναστολών της ολομέλειας του ΣτΕ.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4-1, καθώς μειοψήφισε η σύμβουλος επικρατείας Μαρία Καραμανώφ. Με αυτή την απόφαση, η επιτροπή αναστολών έκανε δεκτή εν μέρει την αναστολή της ΚΥΑ μόνο ως προς το σκέλος της που αφορά την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η απόφαση, μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ζητείται να ληφθούν από τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και τον στον διαχειριστή που ορίστηκε με βάση τη νέα ΚΥΑ όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση, στο συντομότερο δυνατό χρόνο του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων.

Επίσης, διατάσσεται να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ Α.Ε.. Η επιτροπή επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω κριθέντα.

Η απόφαση αυτή ωστόσο είναι κατά πλειοψηφία, καθώς η σύμβουλος Μαρία Καραμανώφ είχε διαφορετική άποψη ως προς την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. ως νομικού προσώπου. Η κα. Καραμανώφ είχε τη θέση ότι θα πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονη ίδρυση νέου αντίστοιχου φορέα που να μπορεί εκ της νομικής του φύσεως να τη διαδεχθεί στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της ως διαχειριστή δημόσιας περιουσίας, η οποία αποτελεί συγχρόνως αγαθό μεγάλου οικονομισμού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την κα Καραμανώφ, πρόκειται για βλάβη που είναι αμφίβολο αν μπορεί να θεραπευτεί με την περιέλευση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ Α.Ε. στο δημόσιο και πιθανολογεί ανεπανόρθωτη βλάβη των εργαζομένων.

Οι σύμβουλοι επικρατείας προχώρησαν στην απόφασή τους αυτή για λόγους δημοσίου συμφέροντος «ανεξαρτήτως όπως τονίζουν της ηθικής και οικονομικής βλάβης, λόγω της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας και έργου του προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου