Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η σημερινή μας ανακοίνωση για την Ε.Ρ.Τ.



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com
Ηράκλειο 20.6.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και την απόλυση των εργαζομένων της. Η πιο σκληρή ταξική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων, ταγμένη στον αγώνα για την επικράτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ντόπιου και πολυεθνικού, σε βάρος των εργαζόμενων, στην υπηρεσία της τρόϊκα, των τραπεζιτών, εφοπλιστών, καναλαρχών, μεγαλοεργολάβων, βιομήχανων και μεγαλοξενοδόχων, η κυβέρνηση των 19 Π.Ν.Π. και των 3 επιστρατεύσεων μαζικών κλάδων, των ΜΑΤ και των δακρυγόνων, των ρατσιστικών πογκρόμ του Ξένιου Δία και της νομοθετικής ασυλίας της Χρυσής Αυγής (η οποία βέβαια συναινεί ασμένως στη φίμωση της πληροφόρησης), κουρέλιασε για ακόμη μια φορά, ακόμη και τη δική της, μνημονιακή «νομιμότητα».
Πετώντας στον Καιάδα 2.700 εργαζόμενους, κάνει ένα μεγάλο δώρο στους πτωχευμένους - αυθαίρετους καταληψίες των δημοσίων συχνοτήτων - καναλάρχες και στα συμφέροντα που εκπροσωπούν, προσπαθώντας να εξασφαλίσει  το ιδιωτικό μονοπώλιο στην ενημέρωση και τη μνημονιακή προπαγάνδα. Στο ραντεβού της 31.7.13 για την εκχώρηση του ψηφιακού σήματος, η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. θα είναι απούσα, με μοναδική υποψήφια την σκανδαλωδώς ευνοούμενη digea των ιδιωτικών καναλαρχών, στους οποίους σταδιακά θα εκχωρηθεί, με το πρόσχημα της «ανάπτυξης», όλος ο εθνικός πλούτος που είναι καταγεγραμμένος στο μοναδικό αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., για το οποίο όλοι ήμασταν περήφανοι. Την ίδια ακριβώς πολιτική της δωρεάν παραχώρησης   και της συνακόλουθης ενίσχυσης πτωχευμένων ή αρπακτικών επιχειρηματιών ακολούθησε η κυβέρνηση και στην περίπτωση του Ο.Π.Α.Π., των ορυχείων της Χαλκιδικής, και των τραπεζών, για να αποδείξει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, σε ποιους απευθυνόταν η υπόσχεση ότι «η κρίση κρύβει ευκαιρίες».
Τις αβανταδόρικες προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης δεν φαίνεται να εμποδίζει ούτε η προσωρινή διαταγή, αλλά ούτε και η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Η κυβέρνηση, κουρελιάζοντας για άλλη μια φορά το Σύνταγμα και τους νόμους, όπως άλλωστε είχε πράξει και με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το χαράτσι, αρνείται επί 72 και πλέον ώρες να υπακούσει στην προσωρινή διαταγή, ενώ την ίδια στάση αναμένεται να ακολουθήσει και στην απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και ψάχνοντας οδό διαφυγής μέσα από την αναδιανομή της εξουσίας μεταξύ των δύο «έγκριτων» νομικών και του ενός αδίστακτου πρωθυπουργού
Μπροστά σε αυτό το νέο πραξικόπημα είναι παράδοξο ότι το σύνολο της ηγεσίας του νομικού κόσμου, όχι μόνο παρακολουθεί απαθέστατο την κρατική παρανομία, όχι μόνο δεν ζητεί την άμεση παραπομπή σε δίκη των Σαμαρά, Κεδίκογλου και Στουρνάρα, αλλά ψάχνει τρόπους να τους καλύψει, και να δικαιώσει το «δίκαιο» της ζούγκλας και της αυθαιρεσίας, ξεχνώντας τις βασικές αρχές του Δικαίου και του Συντάγματος, τον προσωρινό και υπό αίρεση χαρακτήρα της Π.Ν.Π., και στη συνέχεια αποδεχόμενη ότι η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει γιατί καταργήθηκε με την Π.Ν.Π., και, για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοί της έχουν περάσει πλέον οριστικά στην ανεργία !!! Και όλα αυτά ενώ παραδέχονται ότι η Π.Ν.Π. εκδόθηκε καταχρηστικά, δεν υπάρχει αρμόδιο Δικαστήριο για να κρίνει τη νομιμότητα έκδοσης της Π.Ν.Π., τελεί υπό την αίρεση της κύρωσής της από τη Βουλή, η οποία θα εγκρίνει και το νέο φορέα που θα αντικαταστήσει την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., και ενώ στους εργαζόμενους δεν έχει καταβληθεί οποιαδήποτε αποζημίωση, ούτε καν έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας !!!!
Σ’ αυτή την δύσκολη ώρα οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαντήσουν με ενότητα, ταξική αλληλεγγύη και μαζικούς δυναμικούς αγώνες από τη βάση, με Γενικές Συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό για να μην ξεπουληθούν για άλλη μια φορά από οποιαδήποτε υποταγμένη και γραφειοκρατική κομματική ή συνδικαλιστική ελίτ. Η εργασία και η πληροφόρηση αποτελούν αναπαλλοτρίωτο ατομικό και συλλογικό δικαίωμα.
Με αυτό το σκεπτικό τασσόμαστε αλληλέγγυοι και αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του Δημόσιου Φορέα Ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενάντια στο αδηφάγο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια Ε.Ρ.Τ. υπό των έλεγχο των εργαζόμενων, η οποία το τελευταίο δεκαήμερο μας έχει δώσει μαθήματα πραγματικής δημοκρατικής και αντικειμενικής πληροφόρησης.
Με ανυποχώρητους αγώνες ως τη νίκη και την οριστική ανατροπή της κυβέρνησης των μεταπρατών του δημόσιου πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου