Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Έγγραφο της παράταξης για τον Κώστα Σακκά και την ΕΡΤ

Σήμερα καταθέσαμε το παρακάτω έγγραφο στο Δ.Σ. του Συλλόγου:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com
Ηράκλειο 2.7.2013

Τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει μεγάλη έκταση το θέμα της συνεχιζόμενης για 31ο μήνα προσωρινής κράτησης του Κωνσταντίνου Σακκά, ο οποίος συνελήφθη στις 4.12.2010, και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η ελληνική δικαιοσύνη, παρά την πάροδο του θεσμοθετημένου από τα άρθρα 6 του Συντάγματος και 282, 287 και 288 Κ.Π.Δ. ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των 18 μηνών, και σε κάθε περίπτωση 30 μηνών, όχι μόνον αρνείται την αποφυλάκισή του, αλλά με το πρόσφατο υπ’αριθμ. 978/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αποφάσισε παράνομα την παράταση της προσωρινής του κράτησης για 6 ακόμη μήνες, έως τα τέλη του 2013, δηλαδή σε χρόνο που θα απέχει 3 ολόκληρα χρόνια από τη σύλληψή του.
Πρόκειται για μια δικαστική εκτροπή, η οποία επιβάλλεται να αρθεί και για ανθρωπιστικούς λόγους, δεδομένου ότι σήμερα διανύει την 29η ημέρα απεργίας πείνας, νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας του.
Πέραν της παραβάσεως των νόμων εκ μέρους της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η επί του θέματος ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, τον καλεί «να αφήσει τα μαθήματα δημοκρατίας και τις υποδείξεις προς τη δικαιοσύνη, και να σεβαστεί, έστω για μια φορά τους θεσμούς και να πάψει να υπερασπίζεται τους κάθε λογής κατηγορούμενους για αναρχία και τρομοκρατία». Μέσα σε τρεις μόλις γραμμές το κυβερνών κόμμα αλλά και η κυβέρνηση:
(1) αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την τέλεια περιφρόνησή τους για το Σύνταγμα, τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα,
(2) τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους θεσμούς, την ανεξαρτησία τους, και την έννοια του κατηγορουμένου,
(3) εξισώνουν μια ιδεολογία, την αναρχία, με την τρομοκρατία, ανοίγοντας επικίνδυνες λεωφόρους,
(4) διακηρύσσουν υποκριτικά το δήθεν σεβασμό τους προς τους θεσμούς την ίδια στιγμή που οι ίδιοι αρνούνται πεισματικά και αναιτιολόγητα επί 10 ημέρες να υπακούσουν στην απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ για την ΕΡΤ, απολύοντας τους εργαζόμενούς της με τρόπο αντισυνταγματικό και παράνομο,  και κρατώντας επί 21 ημέρες κλειστή την ΕΡΤ, στερώντας από τον ελληνικό λαό την ενημέρωση, και από το ελληνικό δημόσιο τη διατήρηση ή διεκδίκηση συχνοτήτων.
(5) στέλνουν το μήνυμα ότι, προκειμένου να επιβάλουν την πολιτική τους, δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά και θα συνεχίσουν την εκστρατεία τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης όσων αντιστέκονται σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, που ασκείται σε ένα παράνομο καθεστώς διαρκούς εκτάκτου ανάγκης.
Ενόψει όλων των ανωτέρω ζητούμε να καταδικάσει ο Δ.Σ.Η.:
(Α)  τη συνέχιση της προφυλάκισης του Κωνσταντίνου Σακκά, και να ζητήσει την εφαρμογή του Συντάγματος και των διατάξεων του Κ.Π.Δ., και την άμεση αποφυλάκισή του.
(Β)   την προκλητική ανυπακοή της κυβέρνησης στην απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ για την ΕΡΤ, την παράνομη και άνευ αποζημιώσεως απόλυση των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, και την παράνομη παύση μετάδοσης που επέβαλε στην ΕΡΤ, στερώντας από τον ελληνικό λαό την ενημέρωση, και από το ελληνικό δημόσιο τη διατήρηση ή διεκδίκηση συχνοτήτων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗΣ       ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ     ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΧΙΑΝΑΚΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου