Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Police attacks peaceful solidarity demo to Kostas Sakkas underneath the ...


Εν τω μεταξύ, ο Σακκάς εξακολουθεί να αργοπεθαίνει. Αν πεθάνει τελικά, θα πεθάνει αθώος μια που δεν θα έχει δικαστεί. Και η κυβέρνηση θα αναφωνήσει, ως άλλη Θάτσερ: "δεν φταίμε εμείς, ήταν δική του επιλογή που έφυγε. Αν δεν έκανε απεργία πείνας, και ζούσε, θα δικαζόταν και ίσως αθωωνόταν". 
Τι τεράστια παράνοια και αυθαιρεσία !!!!
Το έχω πει πολλές φορές: 
Ο νόμος του Νεύτωνα είναι νόμος, γιατί ισχύει πάντα και παντού στη γη και υπό φυσιολογικές συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους παραδεκτούς νόμους της φυσικής, της μηχανικής, της χημείας, και, εν πάσει περιπτώσει, όλων των θετικών επιστημών.
Οι νόμοι του κράτους δεν έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους νόμους, και ας έχουν το ίδιο όνομα. Οι νόμοι του κράτους είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και γεννιούνται και εφαρμοζονται για να εξυπηρετήσουν τους εκάστοτε ισχυρούς. 
Οι μόνοι νόμοι που συγγενεύουν με τους πρώτους (της φυσικής κλπ) είναι οι νόμοι και οι θεωρίες του ανθρωπισμού και των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, είτε είναι άγραφοι, είτε έχουν περιληφθεί σε συντάγματα και διεθνείς συνθήκες. Αυτούς τους νόμους οφείλουμε να υπηρετούμε, αν θέλουμε να εφαρμόζουμε το δίκαιο. Και σε αυτούς τους νόμους προστρέχει η Δικαιοσύνη -όταν προστρέχει- για να ανατρέψει τους νόμους των ισχυρών. Σε αυτούς τους νόμους δεν υπάρχει αναφορά ούτε στην ανταγωνιστικότητα, ούτε στην επιβίωση και ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ούτε στη βιωσιμότητα του χρέους. Υπάρχει αναφορά μόνο στις πανανθρώπινες αξίες και στο σεβασμό των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτές τις αξίες υπηρετούμε εις τον αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου