Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η συνάντηση της Δικηγορικής Συσπείρωσης στις 23.10.2015 : διαπιστώσεις, αποφάσεις, σύσταση επιτροπών



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στη συνάντηση της παράταξης την περασμένη Παρασκευή, 23.10.2015, παρατηρήθηκαν τα ίδια φαινόμενα: η προσέλευση υπήρξε περιορισμένη, και, όπως συμβαίνει συνήθως στις χειμερινές συγκεντρώσεις μας, έβρεχε.  
            Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
Κ.Πολ.Δ.: το σώμα ουδόλως έχει αντιδράσει στο σχέδιο που απέρριψε με ποσοστό 93,81% στο δημοψήφισμα το Νοέμβριο του 2014. Αναμένεται η θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι τελείως συμβατική και συμβιβαστική. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των διατάξεων με τις οποίες είναι αντίθετο το σύνολο του νομικού κόσμου.
Ασφαλιστικό: οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου κρίθηκαν συνολικά αρνητικές. Φημολογείται ότι επίκειται η ενοποίηση όλων των ταμείων (δηλώσεις Πετρόπουλου) και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων. Και στο θέμα αυτό εκκρεμεί η θέση της Ολομέλειας. Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του νόμου Στρατούλη και για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.
Ατομικές ελευθερίες: αναμένεται απόπειρα περαιτέρω περιστολής των ατομικών ελευθεριών, όπως προαναγγέλλει η άσκηση «Ανακατάληψη εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία» που έκανε, σύμφωνα με καταγγελίες, ο Στρατός στις 14.10.2015.

Προσφυγικό: απαιτείται να τοποθετηθεί άμεσα ο δικηγορικός κόσμος απέναντι σε αυτό το τεράστιο θέμα και να αγωνιστεί για την εξάλειψη των αιτίων που προκαλούν το πρόβλημα και την
ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων.
ΒΑΠΕ: είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ και την καταστροφή του περιβάλλοντος και των κορυφογραμμών των ορέων της Κρήτης.
Δικηγόρος: οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν αναχθεί σε συντεχνίες, έχοντας απεμπολήσει το ρόλο του υπερασπιστή, και για το λόγο αυτό οι θέσεις τους δεν έχουν ανταπόκριση ούτε στο δικηγορικό σώμα, αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία. Η νομικά και κοινωνικά κατοχυρωμένη θέση του δικηγόρου ως υπερασπιστή επιβάλλει τη δική του διαρκή πάλη για την επιβεβαίωση και δικαίωση του ρόλου αυτού.
Αλληλεγγύη: στηρίζουμε και εισηγούμαστε θεσμούς αλληλεγγύης εντός και εκτός του δικηγορικού σώματος. Μελέτη για κάλυψη των εξόδων ασφάλισης στη Generali από πόρους του Δ.Σ.Η.
Συνδικαλιστικό κίνημα: οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, δέχονται την ίδια ασφυκτική πίεση, την οποία δέχθηκαν στο παρελθόν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση ή τη μείωση της δύναμής τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα επιβάλλεται να διατηρήσει την αυτονομία του και να αντισταθεί στις μνημονιακές πολιτικές με αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα.
Παράταξη: δεν πρέπει να χρεωθεί την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε και εντείνουμε την παρουσία μας στο δικηγορικό κόσμο και την κοινωνία, σταθεροί στις θέσεις μας. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, χωρίς να αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αγροτών στις 29.10.2015 και στην πανελλαδική απεργία της 12.11.2015.
Συστάθηκαν οι ακόλουθες θεματικές επιτροπές, οι οποίες είναι ανοιχτές:
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:        Αρχανιωτάκης, Τερζάκης.
Κ.Πολ.Δ.:                   Βαμβακίδου, Παπάλα
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:       Σαρχιανάκης, Λεβέντης
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:       Ξενάκης, Λεβέντης
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ: Ατσαλής, Μαρκετάκη Πελαγία
ΒΑΠΕ:                        Σμπώκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου