Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της 49214/21.7.2015 ΚΥΑ - κατάθεση παραβόλων έως 6.11.2015

    

Σχόλιο: Σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Γιάννη Κιμπουρόπουλος προβλέπει ότι τα capital controls θα διαρκέσουν forever, πράγμα με το οποίο συμφωνούσα με ένα σχόλιο που έκανα στην ανάρτηση εκείνη. Η απόφαση της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση για τους πλειστηριασμούς, και την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής παραβόλων κλπ, χωρίς να άρει ταυτόχρονα το καθεστώς ελέγχου κεφαλαίων, υποδεικνύει με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο και την αντιλαική πολιτική που ασκεί, αλλά και τη βοήθεια που δίνει για άλλη μια φορά και αυτή στις τράπεζες. Αλήθεια, έντιμε καθηγητά κ. Παρασκευόπουλε, πως θα πληρώσουν οι οφειλέτες όταν είναι δεσμευμένες οι καταθέσεις τους; Και πως θα πληρώσουν έως 6.11.2015 οι προφεύγοντες, υπόδικοι, καταδικασθέντες κλπ τις εγγυήσεις και τα παράβολα; Και μην απαντήσει κανείς "μέσω internet banking", γιατί η συγκέντρωση των κεφαλαίων στα χέρια των τραπεζών, έχει στερήσει την οποιαδήποτε οικονομική δυνατότητα στους πολίτες. οι οποίοι ό,τι είχαν στην άκρη το διαθέτουν για να πληρώσουν έγκαιρα τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος, τις ρυθμίσεις και όλα εκείνα τα οποία αναγκάζονται να πληρώσουν υπό το καθεστώς του τρόμου. Του τρόμου της πρώτης φοράς "αριστερά". Όντως, οι κασσάνδρες βγήκαν αληθινές: η "αριστερά" ήρθε, και θα μας πάρει τα σπίτια. Ποιος το περίμενε ότι και αυτή η ρήση των αντιπάλων μας θα διαστρεφόταν τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 29/10/2015
Δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς  της  υπ’ αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών»
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς  της  υπ’ αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών» (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110).

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Η παραπάνω ανακοίνωση έχει ληφθεί από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Κατά συνέπεια, από τη Δευτέρα, 2.11.2015, γίνονται κανονικά πράξεις εκτέλεσης, και κατατίθενται παράβολα, εγγυοδοσίες κλπ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: επισημαίνεται ότι βάσει του άρθρου 2 της παραπάνω ΚΥΑ "οι υπόχρεοι κατά νόμο, υποχρεούνται να καταβάλλουν τα ποσά που αναφέρονται στο άρθρο 1 ενώπιον της αρμόδιας αρχής, εντός πέντε εργασίμων ημερών από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής". Άρα για το παραδεκτό των πράξεων που επιχειρήθηκαν χωρίς καταβολή παραβόλων κλπ, απαιτείται η κατάθεση των παραβόλων αυτών έως τι1 6.11.2015. 
Σχόλιο: το ερώτημα είναι πως θα εφαρμοστεί αυτή η παράδοξη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν δεν έχει ανασταλεί η εφαρμογή του ελέγχου κεφαλαίων, με τον οποίο ήταν σύμφυτη η ΚΥΑ, και όταν οι πολίτες έχουν μείνει "στεγνοί" από τις απανωτές πληρωμές που αναγκάστηκαν να κάνουν σήμερα (δόσεις ρυθμίσεων, φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ό,τι άλλο μπορεί να οφείλει καθένας). Μου δίνεται η αίσθηση ότι το Υπουργείο προσπαθεί να οδηγήσει στην απόρριψη όλα τα ένδικα βοηθήματα που ασκήθηκαν στο διάστημα αυτό. Αν είχε άλλο σκοπό, θα παρέτεινε τουλάχιστον την προθεσμία των 5 ημερών για την καταβολή των παραβόλων. 
  ΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου