Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Στο Ηράκλειο με έντονες αποδοκιμασίες ο Κατρούγκαλος, που άλλοτε έλεγε ότι είναι κατασκευασμένα τα περί εθνικής σύνταξης στα 600 €, και κάποτε μιλούσε στην κατάμεστη Ανδρόγεω καταχειροκροτούμενος

Η επίσκεψη του Υπουργού πια, Γιώργου Κατρούγκαλου, στο Ηράκλειο, προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις. Το πρωί τον περίμεναν έξω από το Ε.Β.Ε.Η. διάφορες τάξεις, με πρώτο το Ε.Κ.Η., ο Πρόεδρος του οποίου αρνήθηκε τη χειραψία του Υπουργού, και του διαμαρτυρήθηκε εντονώτατα για το νέο ασφαλιστικό νόμο, για να εισπράξει την αλαζονική απάντηση "είναι νόμος του κράτους, τέλος". Αλλιώς τα έλεγες, Γιώργο, όταν ήσουν συνταγματολόγος και δικηγόρος. Και οι νέες "ερμηνείες" του Συντάγματος για να εξυπηρετήσεις τους δανειστές και τα μνημόνια θα σε κάνουν πραγματικό αποστάτη της χώρας σου, πράγμα για το οποίο φαίνεται όμως να μην δίνεις δεκάρα, ξεχνώντας το γνωστό (παραφρασμένο) ρητό "την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τον αποστάτη ουδείς". 
Το απόγευμα στις 19.00 είχε προγραμματιστεί ομιλία Κατρούγκαλου στην αίθουσα Ανδρόγεω, η οποία δεν έγινε καθώς την αίθουσα είχαν αποκλείσει από νωρίς αναρχικοί, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑ.Ε., αγρότες και άλλοι πολίτες. Τον αποκλεισμό προσπάθησαν να σπάσουν ανεπιτυχώς δύο γυναίκες - γνωστά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι άντρες παρέμειναν σε απόσταση. Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε. Ο αληθινός λόγος της ματαίωσης ήταν απλός: η κινητοποίηση που είχε καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και την απόκρουση της αντισυγκέντρωσης απέτυχε πλήρως. Ελάχιστοι Συριζαίοι έδωσαν το παρών. Για αυτό αποφασίστηκε να ματαιωθεί η συγκέντρωση, για να μη μιλήσει ο Υπουργός μπροστά σε 30 άτομα. Αυτή είναι η αλήθεια. 
Να θυμίσω στον Υπουργό πόσος λαός είχε συγκεντρωθεί στην εκδήλωση της Δικηγορικής Συσπείρωσης για τη Χρυσή Αυγή (1.2.2013)
1.2.2013 : εκδήλωση της Δικηγορικής Συσπείρωσης για τη Χρυσή Αυγή : όταν ο Κατρούγκαλος δεν ήταν υπουργός και αποστάτης


1.2.2013 : όταν ο Κατρούγκαλος δεν ήταν υπουργός και αποστάτης
Να θυμίσω επίσης ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ως Υπουργός, δήλωνε προεκλογικά (για το Σεπτέμβρη του 2015 μιλάμε) ότι είναι κατασκευασμένα τα περί εθνικής σύνταξης στα 600 € !!!! Το θυμάστε ;;; Ο Κατρούγκαλος το ξέχασε και αυτό. 384 €, και αν, και πολύ μας πάει.
Ειλικρινά δεν ξέρω πως να αποκαλέσω και πως να ερμηνεύσω έναν άνθρωπο, με τον οποίο τόσο παλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια για να ανατρέψουμε τις ίδιες πολιτικές τις οποίες ο ίδιος, με περισσή αλαζονεία εφαρμόζει, και μάλιστα με ένα πρόγραμμα πολύ πιο βαρύ από εκείνο που εφάρμοζαν οι συντηρητικοί. Ο κοινός μας καθηγητής, Γιώργος Κασιμάτης, από το γραφείο του οποίου πέρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ερώτηση που του έκανα στο φεστιβάλ maydays 2016 απάντησε ότι δεν μπορεί να το ερμηνεύσει, παρά μόνο με τη μέθη της εξουσίας. Αρκεί αυτό;
Γιατί η μέθη, αν είναι υπαίτια, που εδώ είναι, δεν σε απαλλάσσει από τις ευθύνες σου, αντίθετα τις πολλαπλασιάζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου