Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η απόφαση της τακτικής Γ.Σ. του Δ.Σ.Η.

Επιτέλους, έγινε το αυτονόητο : αναρτήθηκε η απόφαση της Γ.Σ. για να ξέρουν οι δικηγόροι του Ηρακλείου ποια απόφαση έλαβαν. Ίδιο πλαίσιο σημαίνει ότι έγινε εκείνο που φοβόμασταν ως παράταξη και πολεμήσαμε με κάθε τρόπο: αποδεχθήκαμε στην πράξη το νέο Κ.Πολ.Δ., αφού η τελευταία Ολομέλεια (3.6.2016) ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. Έτσι έχουμε μείνει σε κάποιες παλαιές παρεναίσεις και ευχολόγια, και στη "διαβεβαίωση" (;) ότι το θέμα είναι "ηρτημένο" (;). Η ευθύνη της Ολομέλειας, του Αλεξανδρή, αλλά και όλων των Προέδρων που συμμετείχαν στη συνεδρίασή της στις 3.6.2016, συμπεριλαμβανουμένου και του Προέδρου του Δ.Σ.Η. είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Πραγματικά, η κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης και η απάνθρωπη εκπλειστηρίαση της περιουσίας των οφειλετών θα αποτελεί ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ που θα σέρνει μαζί του η σημερινή ηγεσία του δικηγορικού σώματος, αλλά και οι ίδιοι οι δικηγόροι που δεν επαναστατήσαμε. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ούτε το γεγονός ότι δεν παλέψαμε για να το αποτρέψουμε. Ούτε ότι το αποδεχθήκαμε αμαχητί. Ούτε ότι δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας ως επιστήμονες και υπερασπιστές του δικαίου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να καταθέτουμε φακέλους για τη νέα τακτική διαδικασία, συνυπογράφοντας με σκυφτό κεφάλι την κατάργηση των δικαιωμάτων των αδύναμων διαδίκων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η τακτική Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σήμερα 17- 6-2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Α) Τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων Ηρακλείου μέχρι και την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016, με το ίδιο πλαίσιο χορήγησης αδειών.
Β) Στοχευμένες δράσεις από την Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2016, με αποχή από:

  • Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής) 

  • Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές

  • Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία  (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής),

  • Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης και Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή).

  • Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΠΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ  είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων


- Άσκηση των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του (προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των συναδέλφων κατά την άσκηση ατομικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων).
- Αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων,  κ.λπ.).
Από το ΔΣ του ΔΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου