Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Ομπάμα : συγκέντρωση και πορεία σήμερα στο Ηράκλειο στις 18.00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Σε συγκέντρωση και πορεία καλούν απόψε στις 18.00 στην Πλατεία Ελευθερίας διάφορα κόμματα (ΛΑ.Ε., ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.Υ.Α., Κ.Κ.Ε. μ-λ κ.α.), το Ε.Κ.Η. και διάφορες συλλογικότητες. Για τις εκτός Αθηνών συγκεντρώσεις δεν εκδόθηκε απαγόρευση, αφού οι συγκεντρώσεις αυτές δεν πρόκειται να ενοχλήσουν τον απερχόμενο πλανητάρχη. Θα ενοχλήσουν μόνο τα περιφερειακά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θα σιωπήσουν προς το παρόν, και θα επανέλθουν σε λίγες ημέρες και θα αναφέρονται στα πιθανά "ωφέλη" της επίσκεψης, δηλαδή στην αναμενόμενη ντεμέκ ελάφρυνση του χρέους. Η άποψη της παράταξής μας για την επίσκεψη αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση της παράταξής μας, η οποία κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. για να εκδοθεί σχετική απόφαση από το Σύλλογό μας. 



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όσων διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα με την πολιτική που ακολούθησε, τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στο εξωτερικό, κατάφερε να διαψεύσει, στον μέγιστο βαθμό, τις ελπίδες που είχε γεννήσει η εκλογή του. Το ούτως ή άλλως κουτσουρεμένο πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης που εισήγαγε (Obamacare), δε μπορεί να κρύψει ότι στις μέρες του μεγεθύνθηκε όσο ποτέ άλλοτε η οικονομική ανισότητα στο εσωτερικό των ΗΠΑ, έχασαν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί και φτωχοποιήθηκαν πολλοί περισσότεροι, αν και εργάζονταν, την ίδια ώρα που διέσωζε κολοσσούς με κρατικό χρήμα μετά την κρίση του 2007-2008, την οποία γέννησε το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρέτησε πιστά και δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, ενώ χιλιάδες Αφροαμερικανοί και μέλη άλλων μειονοτήτων δολοφονήθηκαν από την Αστυνομία σε μια έκρηξη ρατσιστικής βίας που ολοένα μεγαλώνει.
Αλλά και στο εξωτερικό απέδειξε ότι, για άλλη μια φορά, το Νόμπελ Ειρήνης κατέληξε σε λάθος χέρια. Υποδαύλισε την πολεμική σύγκρουση στη Συρία και στη Λιβύη, ευθυνόμενος
μαζί με τη Χίλαρυ Κλίντον για την μεγέθυνση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, βοήθησε στο τσάκισμα της «Αραβικής Άνοιξης», στήριξε τους ακροδεξιούς στην Ουκρανία, παρασύροντας τους, ούτως ή άλλως πρόθυμους, εταίρους του στην Ε.Ε σε αντιπαράθεση με την Ρωσία, ενώ επί των ημερών του γενικεύθηκαν οι δολοφονίες με μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones) στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. Και βέβαια ενισχύθηκε η παγκόσμια επιτήρηση και παρακολούθηση, ακόμη και υποτίθεται φιλικών χωρών, όπως απέδειξαν τα Wikileaks και ο Edward Snowden, ενώ το αίσχος του Γκουαντάναμο παρέμεινε.  
Αυτόν ακριβώς τον άνθρωπο ετοιμάζεται να υποδεχθεί περίπου ως σωτήρα η κυβέρνηση των ΣυριζΑνέλ, αν και γνωρίζει ότι ακόμη κι αν υπάρξει ονομαστική μείωση του χρέους αυτή θα συνοδεύεται από νέα μνημόνια και αέναη επιτήρηση. Άλλωστε ο ίδιος, προωθώντας ως καλός πλασιέ, όπως άλλωστε και κάθε Αμερικανός Πρόεδρος, τα συμφέροντα των Αμερικάνικων πολυεθνικών, έχει ήδη φροντίσει να συνδέσει την όποια «ελάφρυνση» με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των «μεταρρυθμίσεων». Και όλοι πια γνωρίζουμε καλά σ’ αυτή τη χώρα τι σημαίνει η λέξη «μεταρρυθμίσεις» και ποιοι επωμίζονται το κόστος τους.
Σαν να μην έφθαναν όλ’ αυτά, η κυβέρνηση, σ’ έναν ευγενή αγώνα άμιλλας με την κυβέρνηση του ΓΑΠ και των Σαμαροβενιζέλων, έφθασε εκεί που οι προηγούμενες δεν τόλμησαν. Δηλαδή να τοιχοκολλήσει την απαγόρευση των σημερινών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας στα γραφεία αριστερών οργανώσεων (ΝΑΡ και άλλων). Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να συμμετέχουμε στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας, για να διατρανώσουμε ότι ούτε τρώμε (μεταλλαγμένο) Αμερικάνικης προέλευσης, αλλά Ελληνικής καλλιέργειας κουτόχορτο, ούτε και λαμβάνουμε υπ’ όψει τις φοβέρες και απαγορεύσεις τους. Και όσο περνά απ’ το χέρι μας, μαζί με το λαό των ΗΠΑ, που αυτές τις μέρες διαδηλώνει στους δρόμους ενάντια στην καινούργια, πιο ωμή, βερσιόν της ίδιας πολιτικής που θα γευτεί τα επόμενα χρόνια, θα διεκδικήσουμε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση, για εμάς και τα παιδιά μας.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου