Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Φάκελος Πλειστηριασμοί: Ευκλείδης Τσακαλώτος : Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «για το καλό μας»

(από το thepressproject)
https://www.thepressproject.gr/article/120543/Ilektronikoi-pleistiriasmoi-gia-to-kalo-mas

Σχόλιο: το μόνο καλό σε αυτές τις δηλώσεις είναι η παραδοχή ότι η μόνη προστασία που υπάρχει για την πρώτη κατοικία βρίσκεται στη διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Δηλαδή δεν υπάρχει άλλου είδους προστασία. Άρα αν δεν είσαι υπερχρεωμένος, δηλαδή πτωχευμένος μη έμπορος, δεν σε προστατεύει κανείς. Να καταλάβει λοιπόν ο κόσμος ότι δεν υπάρχει ούτε συμφωνία για την πρώτη κατοικία με τις τράπεζες, ούτε όριο αξίας 300.000 € για την πρώτη κατοικία, όπως τόσον καιρό λένε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Όποιος θέλει να δώσει τέτοια προστασία Τσακαλώτε της black rock (για να μη λησμονούμε που είναι οι επενδύσεις οι δικές του και του εφοπλιστή Σταθάκη), τη νομοθετεί. Ντροπή για άλλη μια φορά !!!!




Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστήριξε πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χρειάζονται «και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους», καθώς αν οι τράπεζες δεν είναι εύρωστες δεν θα μπορούν να δώσουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέα ζευγάρια. Δήλωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τους πλειστηριασμούς, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η κυβέρνηση ευαισθητοποιείται στο θέμα των πλειστηριασμών και πράττει κατά αυτό τον τρόπο, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν φέρει μέτρα για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.

Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε κάνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, νέο πτωχευτικό κώδικα, έχουμε εντάξει τον κώδικα δεοντολογίας, τώρα περάσαμε και τη ρύθμιση για τα χρέη κάτω των 50.000 ευρώ».

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «για το καλό της κοινωνίας»


Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο Ευ. Τσακαλώτος προέταξε το «κοινωνικό πρόσημο» αυτών, υποστηρίζοντας ότι χωρίς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι τράπεζες δεν θα έχουν την ευρωστία που χρειάζεται για να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία.
«Πλειστηριασμοί δεν χρειάζονται μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή. «Αν οι τράπεζες δεν δώσουν νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια, έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα».

«Η προστασία που υπάρχει μέχρι το τέλος του 2018 με τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, που προστατεύεται η κατοικία αξίας μέχρι 280.000 ευρώ για οικογένειες με τρία παιδιά, είναι σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας. Δίνει τη δυνατότητα πολλοί άνθρωποι να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία».

Ο Ευ. Τσακαλώτος έκανε έκκληση για ηρεμία, καθώς μέσα στην κοινωνία υπάρχουν πολλές ανάγκες, που βασίζονται στην ανάπτυξη. «Πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, να καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία, μία από αυτές είναι να έχουμε ανάπτυξη και να στηρίζεται η κοινωνία».

Κοντονής για «στρατηγικούς κακοπληρωτές»


Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, υπεραμύνθηκε των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, υποστηρίζοντας ότι αφορούν ακίνητα «στρατηγικών κακοπληρωτών» και κάλεσε όσους διαμαρτύρονται να πάψουν να λειτουργούν ως «πολιορκητικός κριός» των μεγάλων οφειλετών. Σχετικά με τα εκτεταμένα επεισόδια και την χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά διαδηλωτών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, δήλωσε πως τα «απαράδεκτα επεισόδια δεν αφορούσαν πρώτες κατοικίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου