Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου για το νόμο για τις συναθροίσεις και για τα περιστατικά κακοποίησης πολιτών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες διαδηλώτριες και διαδηλωτές, που γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας για να μην περάσει το αντιδημοκρατικό έκτρωμα που επιχειρεί να μας ξαναγυρίσει στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας, διαγράφοντας 45 χρόνια μεταπολίτευσης και να βάλει το δικαίωμα της συνάθροισης στο «γύψο».

Καταγγέλλει τη νέα συμμαχία Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ – Ελληνικής Λύσης, που οδήγησε στην ψήφιση του και αναβιώνει τις πιο μαύρες μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Καταγγέλλει την αστυνομική βία και τρομοκρατία, που ένα χρόνο τώρα έχει γίνει καθημερινή πρακτική της αστυνομίας του χειρότερου Υπουργού Δημόσιας Τάξης της Μεταπολίτευσης, που μόνο ως κρύο ανέκδοτο μπορεί να αποκαλείται το Υπουργείο του «Προστασίας του πολίτη».

Ζητά την πλήρη, αντικειμενική και διεξοδική διερεύνηση όλων των περιστατικών κακοποίησης πολιτών από αστυνομικούς, σε συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων και συλλήψεων την τελευταία πενταετία και καλεί τους συναδέλφους που έχουν χειριστεί ή χειρίζονται τέτοιες δικογραφίες να συνδράμουν στην προσπάθεια διερεύνησης των περιστατικών αυτών.  

Ζητά τη διάλυση των επικίνδυνων για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων των ΜΑΤ και της ομάδας Δράση.

Δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει στις αίθουσες των Δικαστηρίων και στους δρόμους τον αντισυνταγματικό νόμο για τις Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις,   μέχρι την τυπική κατάργηση του και θα συμπαρασταθεί με τους δικηγόρους – μέλη της σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, φοιτητή και νεολαίο που δεν θα τον εφαρμόσει, αλλά - το σημαντικότερο - θα είναι κομμάτι του κινήματος που θα τον ανατρέψει και θα αποκαταστήσει την ελευθερία του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Η μάχη για την υπεράσπιση του δημοκρατικού δικαιώματος της συνάθροισης δεν τελείωσε, τουναντίον τώρα αρχίζει.

                                                                      ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15-7-2020

                                                   ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου