Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. σε σώμα

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3.1.2022 για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. σε σώμαπαίχτηκε το ίδιο γνωστό έργο : η πλειοψηφία, με την πρόσχημα ότι το προεδρείο πρέπει να αποτελείται από τα μέλη εκείνα που στηρίζουν το πρόγραμμα της παράταξης Λογοθέτη, δεν άφησε κανένα περιθώριο για τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου, όπως είχαν ζητήσει με έγγραφό τους οι 3 σύμβουλοι που υποστήριξε η Δικηγορική Συσπείρωση, και είχε υποστηρίξει προφορικά και η παράταξη Κοσμαδάκη. Για τη διαδικασία της Δευτέρας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από τους τρεις συμβούλους που υποστήριξε η Δικηγορική Συσπείρωση, ενώ υπήρξε και σχετική ανάρτηση του Νίκου Φλαμουράκη στο facebook. Για την πληρότητα της πληροφόρησης σημειώνω ότι οι 6 σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Φλαμουράκη ως Α' Αντιπροέδρου, και στη συνέχεια λευκά, ήταν οι τρεις σύμβουλοι που υποστήριξε η Δικηγορική Συσπείρωση, η Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Νίκος Φλαμουράκης και ο Κυριάκος Τζωρτζάκης. Συμπληρώνω επίσης ότι η παράταξη Λογοθέτη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τετραετούς θητείας του νέου Δ.Σ. επέλεξε να αδιαφορήσει για το οριακό αποτέλεσμα των εκλογών και σε επίπεδο προέδρων αλλά και συμβούλων, και να επιλέξει την εφαρμογή του δικού της και μόνο προγράμματος, υψώνοντας τείχη με ένα εξαιρετικά σημαντικό αυτή τη φορά αριθμό συναδέλφων, που στήριξαν τις άλλες υποψηφιότητες.

Ηράκλειο, 4.1.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενόψει της συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. καταθέσαμε και εγγράφως κείμενο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

 «Ηράκλειο 3.1.2022

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο

του Δ.Σ.Η.

Ενόψει της σημερινής συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Δ.Σ.Η., καταθέτουμε το αίτημά μας για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματική εκπροσώπηση σε αυτό όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στο Δ. Σ. Η ικανοποίηση του αιτήματός μας αυτού αποκτά μεγαλύτερη σημασία ενόψει των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες διεξήχθησαν οι τελευταίες εκλογές του Δ.Σ.Η.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΟΛΙΑ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ»

 

 Το εν λόγω αίτημα υποβάλλαμε  έχοντας την αντίληψη ότι είναι ορθό να εκπροσωπούνται στο προεδρείο όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. και ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί μεγαλύτερη συλλογικότητα και ενότητα στην υλοποίηση των αποφάσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρήσαμε ότι οι μειοψηφούσες ομάδες θα έπρεπε να εκπροσωπούνται στο νέο προεδρείο, κι αν όχι από τις θέσεις του γενικού γραμματέα ή του ταμία που εκ των πραγμάτων προϋποθέτουν στενή συνεργασία και οπωσδήποτε σωστή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΣ, τουλάχιστον από τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, διασαφηνίζοντας, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που υπήρχε συμφωνία ως προς την συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, η κατανομή των θέσεων μπορούσε να προκύψει  κατόπιν συζήτησης.

            Δυστυχώς η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία των συμβούλων του Δ.Σ. με το σκεπτικό ότι το προεδρείο πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από μέλη της πλειοψηφούσας ομάδας για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος της. Κατά συνέπεια ακολούθησε διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας για την εκλογή σε κάθε ξεχωριστή θέση.

Η πρώτη ψηφοφορία αφορούσε τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου για την οποία τέθηκαν οι υποψηφιότητες του Νίκου Κουβίδη, ο οποίος έλαβε 8 ψήφους και του Νίκου Φλαμουράκη, ο οποίος έλαβε 6 ψήφους. Κατόπιν της de facto επιβεβαίωσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο να λάβει θέση του Προεδρείου άλλο μέλος πλην της πλειοψηφούσας ομάδας αποφασίσαμε να απέχουμε από τις υποψηφιότητες για τις λοιπές θέσεις του Δ.Σ.

Το αποτέλεσμα για τις θέσεις του Προεδρείου διαμορφώθηκε ως εξής

Α΄ Αντιπρόεδρος: Νίκος Κουβίδης (8 ψήφοι υπέρ). Ο έτερος υποψήφιος Νίκος Φλαμουράκης έλαβε 6 ψήφους υπέρ.

Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Γερωνυμάκης (8 ψήφοι υπέρ – 6 λευκά)

Γενικός Γραμματέας: Νικος Καραγιάννης (8 ψήφοι υπέρ – 6 λευκά)

Ταμίας: Αγγελική Φωτοπούλου: (8 ψήφοι υπέρ – 6 λευκά)

 Αποδείχθηκε λοιπόν ότι κρατάει γερά η νοοτροπία της πλειοψηφίας ακόμα και αν αυτή εκφράζεται με οριακό πλέον ποσοστό.      Επειδή όμως το εκλογικό σώμα αδιαμφισβήτητα επέλεξε τη συμμετοχικότητα ετερόκλητων δυνάμεων εντός του Δ.Σ., εμείς από την πλευράς μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκφραστεί η ποικιλομορφία των θέσεων ώστε να πετύχουμε ένα Δ.Σ. ενωτικό, μαχητικό και αλληλέγγυο.

 ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΟΛΙΑ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου