Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η σημερινή "πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού"

Την "πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού" ξεκίνησε -και καθυστερημένα- από τον κλάδο των υγειονομικών, αλλά τελικά δεν φαίνεται να είχε την αναμενόμενη επιτυχία, αφού τη στήριξαν  ελάχιστα κόμματα (Μέρα25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), Λ.Α.Ε.) και από τις οργανώσεις υγείας ένα μικρό μέρος, που πρόσκειται στα κόμματα που προαναφέρθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν συμμετείχαν, ούτε φαίνεται να έχουν κατά νου να οργανώσουν κάποια αντίστοιχη και ίσως πιο επιτυχημένη δράση. Όταν βιώνουμε την καθημερινή εκατόμβη νεκρών που σήμερα έφτασαν του 17.425 (!!!), δηλαδή όταν έχει μέχρι σήμερα εξαφανιστεί μια ολόκληρη πόλη όπως η Φλώρινα ( 17,686 κάτοικοι), και τη δραματική εξαθλίωση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ, την φοβερή ακρίβεια των τεστ και των φαρμάκων, τα αλλεπάλληλα αντιλαικά κυβερνητικά μέτρα (άνοιγμα σχολείων, κλείσιμο στο 50%+1, τη μείωση των ημερών άδειας και αποδοχών των εργαζομένων, τα ευνοικά μέτρα για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας, και τόσα γνωστά άλλα, χωρίς οποιαδήποτε ευρύτερη αντίδραση, τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι δυστυχώς αξίζουμε όσα βιώνουμε. 

Στο Ηράκλειο η συμμετοχή ήταν μικρή, και τον τόνο έδωσαν οι φοιτητές της Ιατρικής με την παρουσία τους και με συνθήματα.

 
Από ό,τι φαίνεται όμως η κατάσταση, όπως αποτυπώθηκε στα άρθρα του TPP και του Candiadoc δεν ήταν σημαντικά καλλίτερη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την υπόλοιπη Ελλάδα. Να περιμένουμε την επόμενη κίνηση
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου