Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Δ.Σ.Η. Αποχή από τα καθήκοντά μας αύριο. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Σωστή η απόφαση του Δ.Σ. με μια τόσο συγκρατημένη ανακοίνωση όμως ... "ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη". Ο σεβασμός είναι αυτονόητος, δεν μας οδηγεί όμως στην αποχή ο σεβασμός, αλλά η αδίρρητη ανάγκη και απαίτηση για ασφαλή μέσα μεταφοράς και για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Για αυτό, εκτός από τις παραινέσεις της ανακοίνωσης, εμείς απέχουμε και συμμετέχουμε στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται για το έγκλημα στα Τέμπη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ΕΚΗ, Ένωση γιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Ηρακλείου, φοιτητικοί σύλλογοι, ΛΑ.Ε. και διάφοροι άλλοι μαζικοί φορείς

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του Thepressproject : Demonstration by students, protesting the deaths of dozens of people in Greece's deadliest rail accident, between a passenger train carrying more than 350 people and a freight train on Tuesday evening in Tempi valley, near the city of Larissa. In Piraeus, Greece on March 6, 2023 / Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στον Πειραιά στις 6 Μαρτίου, 2023

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Η.:

 Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, στην συνεδρίαση του της 7ης Μαρτίου 2023, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Ηρακλείου από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας: α)Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών , όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και β)Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι κατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια παράστασης, κατόπιν αίτησης στην Αρμόδια Επιτροπή Αδειών του Δ.Σ.Η. μόνο σε υποθέσεις (πολιτικές, ποινικές και διοικητικές) που υπάρχει ζήτημα παραγραφής ή προθεσμίας. Ειδικά για τις ποινικές υποθέσεις θα χορηγείται άδεια στις συνοδείες και σε εκείνες στις οποίες υπάρχουν κρατούμενοι για τους οποίους συμπληρώνεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος προσωρινής κράτησης, στα πλημμελήματα όταν υπάρχει θέμα παραγραφής δηλαδή συμπλήρωση 6ετίας από τον χρόνο τέλεσης της πράξης για τον πρώτο βαθμό και 7ετίας για τον δεύτερο βαθμό και στα κακουργήματα όπου έχει συμπληρωθεί 15ετία από τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

Επιτρέπονται οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων, αγωγών και κλήσεων, η κατάθεση προτάσεων, προσθηκών- αντικρούσεων, η επίδοση δικογράφων, εξωδίκων και αποφάσεων και η λήψη ενόρκων βεβαιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ. 3 Κ.Πολ.Δ. δεν καταβάλλεται παράβολο αναβολής σε περίπτωση αποχής των δικηγόρων για την υποβολή αιτήματος αναβολής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Λογοθέτης                                         Νίκος Καραγιάννης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου