Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ενόψει του νέου φοροεισπρακτικού νομοσχεδίου

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αι Γιαννιού, εισάγεται στη Βουλή για τη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα  Ο επικεφαλής των Δικηγορικών Συλλόγων, Αθηνών, δεν έχει σκοπό να ενεργοποιήσει οποιαδήποτε συνεννόηση με άλλους φορείς ή κινητοποιήσεις, ενώ την ίδια θέση φαίνεται να ακολουθούν οι Θεσσαλονίκης και Πειραιώς. Οι επαρχιακοί Σύλλογοι για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια να τεθούν στο περιθώριο, και στο χέρι μας και μόνο είναι η ανατροπή αυτής της κατάστασης. Μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει πάντως κάποια οργανωμένη κινητοποίηση σε επίπεδο Δικηγορικών Συλλόγων επαρχιών. 
Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία Συντονιστική που έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο ΔΣΑ πρότεινε, και αποφάσισε (ως συνήθως) να στείλει προς το Υπουργείο Οικονομικών υπόμνημα σχετικό με το νομοσχέδιο. Το υπόμνημα αυτό έχει συνταχθεί από τον αξιόλογο συνάδελφο Αθηνών, Μπακάλη, ειδικό επί φορολογικών θεμάτων, έχει υποβληθεί στο Υπουργείο στις 20.12.2012, και μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ.
Ενόψει των ανωτέρω η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου πρόκειται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αποφασίσει για την στάση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου