Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πανελλήνιο κύμα αντιδράσεων από τους δανειολήπτες του Ταμείου Νομικών

Η κινητικότητα που αναπτύχθηκε στο Ηράκλειο από συναδέλφισσες, η κατάθεση εκ μέρους τους αγωγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, και η διαρκής υποστήριξη της παράταξής μας και η δημοσιοποίησή του μέσω του blog, δημιούργησε ένα πανελλήνιο κύμα αντιδράσεων από τους δανειολήπτες του Ταμείου Νομικών, οι οποίοι πλέον ομαδικά και ανά δικηγορικό σύλλογο ακολουθούν την ίδια γραμμή που χάραξαν οι συναδέλφισσες. Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα (πλην Αθηνών). Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Δ.Σ.Η. αποφάσισε την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης υπέρ των δανειοληπτών συναδέλφων, και η σχετική ενέργεια ανατέθηκε στον υπογράφοντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι δανειολήπτες έχουν υποστεί σοβαρή ταλαιπωρία και έχουν επωμιστεί δυσβάτακτα έξοδα, καθώς οι ειδοποιήσεις που στέλνει το Ταμείο Νομικών ενημέρωναν - και εξακολουθούν και σήμερα να ενημερώνουν- ότι η πράξη μπορεί να προσβληθεί με προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, σημείωση η οποία είναι προφανέστατα λανθασμένη νομικά.
Εύλογα όμως δημιουργείται το ερώτημα: πως και με ποίου ευθύνη άφησε το Ταμείο Νομικών την κατάσταση να ξεφύγει από τα χέρια του, και να δημιουργηθεί μια τόσο σημαντική τρύπα παραγεγραμμένων απαιτήσεων κατά των δανειοληπτών, και για ποιο λόγο το ίδιο το ταμείο και η τριμερής κυβέρνηση δεν προχωρούν σε μια πραγματική ρύθμιση των οφειλών αυτών, αλλά επιμένουν στην προβλεπόμενη από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ρύθμιση των 6 μηνιαίων έντοκων δόσεων, την οποία είναι παντελώς αδύνατον να ακολουθήσει σήμερα οποιοσδήποτε συνάδελφος. Και για αυτό δεν φταίει κανείς; Μήπως οι οφειλέτες είχαν παραδοθεί σε κάποια διοίκηση σε δακτυλογραφημένη κατάσταση, δισκέτα, στικάκι ή ο,τιδήποτε άλλο (διαλέγετε και παίρνετε) και κρύφτηκε σε κανένα συρτάρι; Μήπως κάποιοι δεν ήθελαν να ταράξουν τον κοινωνικό ιστό του δικηγορικού σώματος; Ή μήπως σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν στους γερμανούς και το Ταμείο Νομικών με τη σημαντική περιουσία του; Δεν είναι απίθανο. Άλλωστε η τακτική της τριμερούς είναι η ίδια που έχουν ακολουθήσει έως σήμερα για κάθε τι που έχει αξία στη χώρα μας. Η υπόθεση βρωμάει και πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που έχουν τις πραγματικές ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Στο θέμα θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου