Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Λαική στάση πληρωμών - Συγκέντρωση την Κυριακή στις 18.30 στην Πλατεία Ελευθερίας


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:
Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση. Επιπλέον καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, διαλύονται παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πολιτισμός και όλα αυτά υπό την απειλή της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.
Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Τέρμα πια η θλίψη, η μοιρολατρία, η παθητική στάση απέναντι στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον. Ήρθε η ώρα να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ,  κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
Τον Απρίλη κάνουμε λαϊκή στάση πληρωμών!
Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν.
Δε φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για ποινικές διώξεις. Ήδη αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δε χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.
Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμία κατάσχεση σπιτιού. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.
Διακηρύσσουμε
Δε χρωστάμε σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ.
Δεν πουλάμε δημόσια γη, επιχειρήσεις, υποδομές και περιουσία.
Δεν πληρώνουμε άδικους φόρους, χαράτσια, το χρέος τους.
Όλοι την Κυριακή 7 Απριλίου στις 18:30 στην πλ. Ελευθερίας να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική Τρόικας-Μνημονίων
Να συντονίσουμε προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών.
Δε θα αφήσουμε κυβέρνηση, κεφάλαιο, Ε.Ε., ΔΝΤ να μας οδηγήσουν στην καταστροφή!
Με αγώνες διαρκείας, με παλλαϊκό ξεσηκωμό στη δουλειά, στη γειτονιά, στις σχολές, μπορούμε να νικήσουμε!
Την προσπάθεια στηρίζουν συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις, σωματεία από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Να επισημάνουμε ότι την εκδήλωση υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ (βλ. ανακοινώσεις παρακάτω)


Η ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ αναφέρει:
"Στην Ελλάδα των μνημονίων, η απόλυτη αδικία έχει γίνει καθημερινότητα! Κοντεύει να παγιωθεί, ως απαράβατη σταθερά, που διέπει τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, την οικονομική ζωή και τις σχέσεις παραγωγής. Η θεσμοθετημένη αυτή απόλυτη αδικία, εκφράζεται από τους άδικους νόμους, που θεσπίζει μια κυβέρνηση, που δε μπορεί πλέον να απολαμβάνει τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού, αφού άλλα υπόσχονταν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζει στην πράξη.
Η οριζόντια φορολόγηση, τα χαράτσια, η μέγγενη των τραπεζών, οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, κάνουν την κοινωνία να ασφυκτιά και φέρνουν τους πολίτες στα όρια της απόγνωσης. Η ποιότητα ζωής έχει υποβαθμιστεί, οι κοινωνικές παροχές της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας έχουν ευτελιστεί. Ο ελληνικός λαός, στην κυριολεξία αργοπεθαίνει, περιμένοντας τη σταγόνα του μαρτυρίου των δόσεων, οι οποίες πάντα συνοδεύονται, από νέα μέτρα!
Νομιμοποιούμαστε, λοιπόν, να αντισταθούμε, να προβούμε σε μια μαζική παύση πληρωμών, σε φόρους, χαράτσια, ΔΕΚΟ, τράπεζες! Η αξία μας δε μετριέται, με βάση τη φοροδοτική μας ικανότητα, αλλά με βάση, ότι δίνουμε στην πατρίδα αυτή υπόσταση. Η πατρίδα είμαστε εμείς! Ένα πρώτο μεγάλο βήμα μπορεί να αποτελέσει ένα μαζικό κίνημα άρνησης-παύσης πληρωμών, απέναντι σε ένα κράτος, το οποίο προ πολλού έχει σταματήσει να ανταποδίδει στην κοινωνία τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα δημόσια αγαθά και που εφαρμόζει μέτρα, που καταπατούν το σύνταγμα, τις ηθικές αξίες και τους κανόνες της δικαιοσύνης, της αναλογικότητας, της ισότητας και της ισονομίας. Η δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στον τόπο!
Θέλουμε να φωνάξουμε φτάνει πια! Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το φαύλο κύκλο των εκβιασμών και των μονόπλευρων μέτρων λιτότητας, που μας εξαθλιώνουν και μας αφαιρούν την αξιοπρέπειά μας!
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετέχουμε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιούν τοπικοί φορείς και συλλογικότητες την Κυριακή 07 Απριλίου στις 18.30 στην πλατεία Ελευθερίας, σε μια ανοιχτή διαβούλευση, να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ στην καθημερινή αντίσταση, και το μεγάλο ΟΧΙ σε αυτά που μας αφαιρούν την ελπίδα. Να σταματήσουμε την καταστροφή, να νικήσει η ζωή, να φύγουν! Δεν πληρώνουμε άλλο την καταστροφή μας"!

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Ηρακλείου

"Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) συμμετέχει και στηρίζει αποφασιστικά την πρωτοβουλία των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές, των επιτροπών κατοίκων, των σωματείων και άλλων, συλλογικοτήτων, για κήρυξη του Απρίλη σαν μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών απέναντι σε Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ.
Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ευρωένωση μαζί με την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, την συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη ανεργία που καλπάζει, συνεχίζει με ολοένα αυξανόμενη ένταση την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με χωρίς προηγούμενο φοροεπιδρομές και μετατρέπει σε εμπόρευμα για λίγους κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία και αύριο το νερό, την ίδια ώρα που οι τράπεζες αυξάνουν τις τοκογλυφικές απαιτήσεις τους απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της τρόικας, αποφασίζει την παράταση και για το 2013 του άθλιου χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η κατάσταση αυτή οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού να δίνουν κυριολεκτικά τη μάχη της επιβίωσης.
Τώρα η λαϊκή αγανάκτηση και οργή πρέπει να γίνει μαζική συλλογική οργανωμένη δύναμη ανατροπής. Ήρθε η ώρα να ακουστεί μαζικά και μαχητικά «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!» Αυτό δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Είναι ύψιστη Πολιτική Επιλογή και λαϊκή επιταγή.

Η στάση πληρωμών τον Απρίλη πρέπει να είναι μια πρώτη οργανωμένη λαϊκή απάντηση στο καθεστώς της υποτέλειας και του δωσιλογισμού που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία στον εξανδραποδισμό.
Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με πρώτο βήμα την στάση πληρωμών απέναντι στο καθεστώς των τοκογλύφων, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και των μνημονίων κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, την τιμωρία των δωσιλόγων, τη διαγραφή του χρέους σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των ΔΕΚΟ προκειμένου να υπάρξει προοπτική και ελπίδα γι’ αυτόν τον τόπο και αυτόν τον λαό.

Καλούμε όλον τον Λαό, τα κόμματα, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους κάθε δημοκράτη και πατριώτη να δώσει τη μάχη, ώστε η λαϊκή στάση πληρωμών, παίρνοντας μαζικά χαρακτηριστικά, να οδηγήσει στην πτώση των φαύλων και στην Ανάσταση τον Ελληνικό Λαό.
Καλούμε τέλος τον λαό του Ηρακλείου να δώσει δυναμικό παρόν στην λαική συνέλευση,που πραγματοποιούν τοπικοί φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας,την Κυριακή 7 Απριλίου στις 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας,έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στο τρικομματικό δωσιλογικό καθεστώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου