Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Νέα σύλληψη Κολλάτου

Φωτογραφία: Η αστυνομία μόλις συνέλλαβε το Δημήτρη Κολλάτο. Οδηγήθηκε στο τμήμα για τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ο λόγος, τα δύο πανώ που ανέρτησε έξω από το σπίτι του στη Λουκιανού 8 στο Κολωνάκι.Πριν από 45 λεπτά συνελήφθη ξανά ο Δημήτρης Κολλάτος παρουσία εισαγγελικού λειτουργού προφανώς επειδή προσέβαλε τη Γερμανία. Αυτό υποθέτω από τις αναρτήσεις του Κολλάτου στο διαδύκτιο και τη φωτογραφία των δύο πανώ που είχε αναρτήσει έξω από το σπίτι του, τα οποία δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ανεκτά από τις δυνάμεις κατοχής. Πιθανόν να στοιχειοθετείται το αδίκημα. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αφού δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της δικογραφίας. Παραμένει όμως πάντοτε το ερώτημα: πότε η Δικαιοσύνη μας (ή τουλάχιστον κάποιοι από τους λειτουργούς της) θα πάψει να αντιδρά αντίθετα στο περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού, ή πότε θα αντιδράσει με τον ίδιο γρήγορο και ευσύνοπτο τρόπο για εκείνους που πραγματικά προσβάλλουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού μας, και πότε θα ασκήσει επί τέλους το θεσμικό της ρόλο ως τρίτη εξουσία, και όχι ως ουρά των άλλων δύο εξουσιών; Δικαιούμαστε μια έμπρακτη και διαρκή απάντηση. Και τη δικαιούμαστε τώρα !!! Γιατί οι καθημερινές απαντήσεις που λαμβάνουμε, με ελάχιστες εξαιρέσεις (π.χ. Σεβαστίδης), είναι τελείως απογοητευτικές, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημοκρατία και την ελευθερία μας.
Για συνδέστε αυτήν την ανάρτηση με το περιεχόμενο της αμέσως προηγούμενης, που αφορά στις διώξεις δικηγόρων στην Τουρκία, για να καταλάβετε πόσο πολύ έχουμε ξεφύγει από αυτό στο οποίο θεωρούσαμε ότι ανήκαμε και τις αρχές που νομίζαμε ότι προστατεύουν τη ζωή και τις δραστηριότητές μας. 
Προ ολίγου ο Δημήτρης Κολλάτος ανήρτησε την έκθεση σύλληψής του. Σε αυτήν αναφέρεται ότι τα δύο πανώ συνιστούν παράβαση του άρθρου 181 ΠΚ  "παράβαση συμβόλων του Ελληνικού Κράτους". Αλήθεια, από πότε συνιστά παράβαση η αποτύπωση της ελληνικής σημαίας αιματωμένης από τη σβάστικα και το Χίτλερ; Και από πότε η ανάρτηση του δεύτερου πανό με τη γερμανική σημαία και τη Μέρκελ προσβάλλει τα δικά μας εθνικά σύμβολα; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου