Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Αυτό το ένα άρθρο ποιος ογκόλιθος του αντισυνταγματικού δικαίου το σκέφτηκε; ο Μπενιζέλος ή ο Μανιατάκης; Οφείλω πάντως να συγχαρώ το Ρουπακιώτη για την άρνησή του να συνυπογράψει. Μακάρι να επιμείνει ανάλογα και στο μέλλον. Αν όμως η παρανομία τον πειράζει τόσο, όταν μάλιστα είναι παρατεταμένη, γιατί δεν το κόβει; Έχει την αίσθηση ότι η ιστορία θα τον καταχωρίσει στα βιβλία της με χρυσά γράμματα δίπλα στα ονόματα των λοιπών εθνοσωτήρων; Αυτό είναι το όνειρο του Ρουπακιώτη; 
Και για να πώ και κάτι στο πνεύμα των ημερών: και ο Πόντιος Πιλάτος αρνήθηκε να καταδικάσει το Χριστό, και ένιψε τας χείρας του, γεγονός που τον κατέστησε συμπαθή στο χριστεπώνυμο πλήθος, και έκανε το όνομά του συνώνυμο εκείνου που αρνείται να πάρει θέση, χωρίς να τον απαλλάξει από το βάρος της συμμετοχής του στη σταύρωση. 

1 σχόλιο:

  1. Ας με συγχωρήσουν Μπενιζέλος και Μανιατάκης. Η ζάλη που προκαλούν τα νομικά τους ολισθηρά κατασκευάσματα, προκαλεί την παρ'ολίγον ορθή αναγραφή των ονομάτων. Δεν πειράζει όμως. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ουδείς τους μπερδεύει με κάποιους άλλους. Όλοι ξέρουν για ποιους μιλάμε: για εκείνους που λένε ότι έμαθαν καλά το αντικείμενό τους για να μπορούν να το καταστρέψουν. Κάπου εκεί δίπλα βρίσκεται και ο Προκόπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή