Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η αγωγή των εργαζομένων της Ε.Ρ.Α. Ηρακλείου

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου (διαδικασία εργατικών διαφορών) η αγωγή των εργαζομένων της Ε.Ρ.Α. Ηρακλείου κατά της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., του Ελληνικού Δημοσίου και της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. Α.Ε. Οι εργαζόμενοι παραστάθηκαν με τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Τάσο Πετρόπουλο (Αθηνών), και υπέρ τους άσκησαν πρόσθετες παρεμβάσεις διάφοροι φορείς, μεταξύ των οποίων το Ε.Κ.Η. (δικηγόρος η Βιβή Δερμιτζάκη), οι Πολίτες κατά του Χρέους (δικηγόρος ο Δημήτρης Κλαράκης), ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου (δικηγόρος ο αναρτών), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων – ΕΣΗΕΠΗΝ (δικηγόρος η Χρύσα Βουλδή Πατρών), ΠΟΕΣΥ (δικηγόρος ο Σέργιος Σερμπέτης Αθηνών), ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘ-ΣΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ (δικηγόρος ο Περπατάρης Αθηνών)  κ.α. Ο Δ.Σ.Η. με την κατατεθείσα πρόσθετη παρέμβασή του τονίζει τα νομικά κενά της διαδικασίας, τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, καθώς και την αναγκαιότητα λειτουργίας της Ε.Ρ.Α. Ηρακλείου. Από τους εναγόμενους παραστάθηκε μόνο το Ελληνικό Δημόσιο.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στην αίθουσα του Β' Τριμελούς και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, δημοσιογράφων και δικηγόρων. Μάρτυρες απόδειξης κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι οποίοι κατακεραύνωσαν το Ελληνικό Δημόσιο για την απόφασή του να κλείσει την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και να στερήσει τον ελληνικό λαό από την πληροφόρηση. Καυτηρίασαν επίσης και τις μνημονιακές πολιτικές, κατά έναν τρόπο τόσο έντονο που σε έκαναν να πιστεύεις ότι έχουν αλλάξει πολιτική τοποθέτηση και έχουν μεταπηδήσει στο αντίθετο της χρυσής αυγής και εκτός συνταγματικού τόξου άκρο, και ετίθετο το αυτονόητο ερώτημα γιατί δε σηκώνουν το ίδιο μπαιράκι και στα όργανα, τα οποία υπηρετούν.
Γιατί, αν το έκαναν, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Δεν το κάνουν όμως γιατί μια τέτοια στάση θα έκοβε σύριζα τα πόδια των υπουργών και υποστηρικτών της δικομματικής, και θα ανέτρεπε το σκηνικό της σωτηρίας μας. Άρα, για να μην έχουμε παρόμοια συριζοκοψίματα, και αντίστοιχα συριζοανθίσματα, καλλίτερα είναι οι σκέψεις αυτές να μένουν σε δικαστικό επίπεδο. Ο ορατός κίνδυνος βέβαια είναι ο γνωστός: όταν ο λαός ανατρέψει τις πολιτικές αυτές, να βγαίνουν όλοι οι πασοκοδεξιοί για να βροντοφωνάξουν ότι εκείνοι όχι μόνο διαφωνούσαν με τα μνημόνια, αλλά το έλεγαν κιόλας, όπως άλλωστε κατεγράφη στα πρακτικά της ιστορικής δίκης της 2.12.2013. Και τότε θα μείνει μόνη υπαίτια για τα δεινά του λαού και το ξεπούλημα της χώρας η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος. Τι θλιβερή προοπτική !!!!! Για την ιστορία αναφέρω ότι μάρτυρες κατέθεσαν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου, και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Η., Σωκράτης Βαρδάκης. Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Ε.Ρ.Α. κι η Ε.Ρ.Τ. Ηρακλείου είναι απαραίτητες γιατί προέβαλαν το επιτυχημένο επιστημονικό έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο δεν προβάλλουν τα κεντρικά κανάλια. Είπε επίσης ότι η φύλαξη του Πανεπιστημίου στοίχιζε 185.000 € ετησίως, και μετά την απόλυση των φυλάκων έχει δοθεί σε ιδιωτική εταιρία έναντι του ποσού των 350.000 € ετησίως !!! Μπράβο κέρδος (για όσους το πήραν, εννοείται) !!!! Ο κ. Βαρδάκης έθεσε το ερώτημα: "για ποιες απολύσεις μιλάμε;", για να συνεχίσει λέγοντας ότι "οι απολύσεις είναι τελείως παράνομες γιατί δεν τηρήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία". Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου. 
 
Όπως και στην προηγούμενη δικάσιμο της 18.11.2013, είχε στηθεί συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων, το οποίο σε ζωντανή σύνδεση έπαιρνε συνεντεύξεις από διάφορα πρόσωπα που είχαν σχέση με την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου