Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι τελευταίες εξετάσεις ασκουμένων

Την περασμένη Δευτέρα τελείωσαν οι τελευταίες εξετάσεις ασκουμένων δικηγόρων, οι οποίες γίνονται με βάση τις διατάξεις του παλιού Κώδικα, δηλαδή ανά εφετειακή περιφέρεια. Με βάση το νέο Κώδικα οι εξετάσεις στο εξής θα είναι πανελλήνιες, και θα γίνονται με τρόπο, ο οποίος δεν έχει καθοριστεί ακόμη σαφώς. Προφανέστατα πάντως θα είναι πιο δύσκολες από εκείνες που όλοι έχουμε γνωρίσει, και δεν αποκλείεται η πιθανότητα, στα πλαίσια της επιθυμητής μείωσης του αριθμού των δικηγόρων, να κόβονται οι υποψήφιοι, ώστε να δημιουργηθεί  στο μέλλον ένα νέο επάγγελμα, των μη επιτυχόντων δικηγόρων, το οποίο θα απασχολείται με καθαρά υπαλληλική σχέση στα υφιστάμενα δικηγορικά γραφεία. Ενόψει λοιπόν αυτού του αβέβαιου μέλλοντος, αυτές οι εξετάσεις έγιναν την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτές όσο το δυνατόν περισσότεροι ασκούμενοι και ασκούμενες. Τελικά συμμετείχαν 16 ασκούμενοι και ασκούμενες (15 από Ηράκλειο και 1 από Λασίθι), και πέτυχαν όλες και όλοι. 
Για την ιστορία (μια και είναι οι τελευταίοι που γίνονται δικηγόροι με το παλιό σύστημα) αναφέρω με αλφαβητική σειρά τα ονόματά τους: 1)Αγαπάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, 2) Αλεβυζάκη Ελπίδα του Γεωργίου, 3) Δοξαστάκης Νικόλαος του Ευαγγέλου, 4) Δρακωνάκης Αντώνιος του Νικολάου,5) Ζαχαρενάκη Αθηνά του Εμμανουήλ, 6) Καλογερόπουλος Ηρακλής του Απόλλωνα, 7) Καραδάκη Πηνελόπη του Γεωργίου,  8) Κοκκίνη Εμμανουέλλα  του Ιωάννη, 9) Κοκκίνης Κωνσταντίνος του Ιωάννη,10) Μειδάνη Ελευθερία του Κωνσταντίνου, 11) Μπιτζαράκης Μιχαήλ του Αντωνίου, 12) Πατσάκη Ελένη του Νικολάου,  13) Σαββάκη Καλλιόπη του Δημητρίου,  14) Σαραντάκης Εμμανουήλ του Αντωνίου (Λασιθίου), 15) Συντυχάκης Αλέξανδρος του Ευαγγέλου, 16) Τσιριγωτάκης Γεώργιος του Γεωργίου. 
Αν κάποια από τα παραπάνω ονόματα σας φαίνονται γνωστά επειδή παραπέμπουν σε άτομα που είναι γνωστά στα δικαστήρια, δεν κάνετε λάθος: είναι όλες και όλοι παιδιά τους !!!! Καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα τους. Θα σταθούμε δίπλα τους ως αληθινοί συνάδελφοι, για να μάθουν να κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Καλή χρονιά και καλή σταδιοδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου