Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΣΟΔΑ ΜΕΣΩ ΚΕΑΟ: ΥΠΕΡ ΤΑΜΕΙΩΝ Ή ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ?

Τελικά, τα ποσά που εισπράττονται μέσω ΚΕΑΟ (κατασχέσεων) θα αποδοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ή δεσμεύονται για αποπληρωμή δημοσίου χρέους?
"Σύμφωνα με τον ν. 4172/13, «10. Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά γνώμη των οικείων Οργανισμών ρυθμίζονται: (…) ο τρόπος και η διαδικασία επίδοσης στους οφειλέτες, η διαδικασία είσπραξης και ηλεκτρονικής διαχείρισης του ΚΕΑΟ, (…) (την προσοχή σας παρακαλώ στο επόμενο) ο χρόνος, ο τρόπος και η διαδικασία απόδοσης των εισπράξεων στους οικείους ασφαλιστικούς Οργανισμούς (…)».
Εξουσιοδοτείται, δηλαδή, να εκδίδει Υπουργικές Αποφάσεις για το πότε, πώς και με ποιον τρόπο θα αποδώσει τα έσοδα του ΚΕΑΟ στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς.
Μέχρις ότου εκδοθεί μια τέτοια απόφαση, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί, τα έσοδα του ΚΕΑΟ από τις ληξιπρόθεσμες ή καθυστερούμενες εισφορές αλλά και τα έσοδα από τις υπό ρύθμιση οφειλές αποτελούν Δημόσια Έσοδα και συνεισφέρουν στο σύνολό τους στη χρηματοδότηση των τρεχουσών δραστηριοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου