Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η χθεσινή ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου

Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ανατρεπτική και επαναστατική η ομιλία του Συνταγματολόγου, Γιώργου Κατρούγκαλου, καθώς και οι τοποθετήσεις μεγάλου αριθμού ομιλητών. Ο γνωστός καθηγητής ανέλυσε την κατάσταση που ζει η χώρα μας, και προέτρεψε τον κόσμο να κινητοποιηθεί για την ανατροπή, η οποία αισιοδοξεί ότι θα έλθει σύντομα, επισημαίνοντας ότι ο λαικός αγώνας είναι η μόνη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Στην ομιλία του επιστράτευσε γνωστή φράση του ρωμαικού δικαίου ότι το δίκαιο είναι για εκείνους που το διεκδικούν, καθώς και τη θεωρία του Νίτσε για την ηθική του δούλου, σύμφωνα με την οποία ο δούλος επειδή αδυνατεί να ξεσηκωθεί εναντίον του αφέντη του, αρκείται σε κάποιες αντιδράσεις, οι οποίες ούτε καν γίνονται αντιληπτές από τον καταπιεστή του.
Μιλώντας για τη δικαιοσύνη είπε ότι, ενώ θεωρητικά είναι ανεξάρτητη εξουσία, στην ουσία εξαρτάται άμεσα από την εκτελεστική, και για το λόγο αυτό δεν έχει δυνατότητα να αντιδράσει, και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από αυτήν. Παρ'όλα αυτά θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη ένα από τα όπλα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης, Είπε επίσης ότι συνιστά, κατά τη γνώμη του, ποινικό αδίκημα η διαρκής παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων, ότι οι παραβιάσεις που βιώνουμε συνιστούν "κατάλυση του πολιτεύματος δια της βίας" κατά το άρθρο 120 §4 του Συντάγματος, και ότι ο κόσμος υποχρεούται να αντιδράσει στην κατάσταση αυτή και στους νόμους που δεν είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα.
Στην εκδήλωση παρενέβη με τοποθετήσεις και ερωτήσεις μεγάλος αριθμός παρισταμένων (ενδεικτικά και ελπίζοντας να μην ξεχάσω κάποιον - κάποιαν: Ορφανός, Βαρδάκης, Λεβέντης, Αναγνωστάκης, Κουτσουμπού, Κριτσωτάκης, Διακάκη, Λυγερός, κ.α. - κάνω ιδιαίτερη μνεία στην παρέμβαση του Κωστή Μαματζάκη, ο οποίος σε μια ιδιαίτερα γλαφυρή ομιλία είπε ότι "εγώ το ξέρω ότι είμαι μαλάκας, αλλά πρέπει να αντιδράσω μέχρι να το καταλάβουν και οι άλλοι", και πρότεινε τη δημιουργία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απολυμένων του Δημόσιου και Ιδωτικού τομέα, "για να τους αλλάξουμε τα φώτα")
Σημειώνω ότι την εκδήλωση μαγνηροσκόπησε ο συνάδελφος, Γιώργος Φραγκούλης και την έχει αναρτήσει στο προσωπικό του blog ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ι, όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, καθώς και στο youtube.https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AgEFcP4ZC5I
Για άλλη μια φορά, μπράβο Γιώργο Φραγκούλη !! Η παρέμβαση του Γιάννη Λεβέντη από 1:00:00 και μετά
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου