Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η χθεσινή δίκη των εργαζομένων της Ε.Ρ.Α. Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης που είχε καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά των εργαζόμενων της Ε.Ρ.Α. Ηρακλείου. Στη δίκη εκπροσωπήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από την προισταμένη του Νομικού Γραφείου Ηρακλείου, Ελένη Παπαδάκη, οι εργαζόμενοι από τον Τάσο Πετρόπουλο και τον Σέργιος Σερμπέτη (ΔΣΑ), η ΠΟΕΣΗ από τον Αλέξανδρο Νικολούζο (ΔΣΑ), η ΕΣΗΕΠΗΝ από τη Χρύσα Βουλδή (ΔΣΠατρών), ο ΔΣΗ από τον υπογράφοντα, ενώ παρέμβαση άσκησε και η ΠΡΟΣΠΕΡΤ με τον Δημήτρη Περπατάρη (ΔΣΑ). Την υπόθεση δίκασε η κυρία Μαρία Σγουρού, από τις αρχαιότερες και πλέον έμπειρες Πρωτοδίκες του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, η οποία έχει ήδη προαχθεί σε Πρόεδρο Πρωτοδικών.
Στο δικόγραφο το Δημόσιο επικαλείται και αναλύει τους λόγους της έφεσής του κατά της πρωτόδικης απόφασης, υποστηρίζοντας ότι θα γίνουν δεκτοί από το Μονομελές Εφετείο. Στο τέλος του δικογράφου σε μισή σελίδα αναφέρεται στον επικείμενο κίνδυνο λέγοντας ότι η τυχόν καταβολή των 173.890 € που επιδικάσθηκαν και αφορούν σε οφειλόμενες αποδοχές και αποζημιώσεις απόλυσης, θα προκαλέσει βλάβη στο Δημόσιο εν μέσω, λέει, της δημοσιονομικής κρίσης, ιδίως αν γίνει δεκτή η έφεσή της, και δεν θα έχει τρόπο επανείσπραξης των ποσών που θα έχει καταθέσει, καθώς και επειδή απειλούνται έριδες και διαπληκτισμοί !!!!
Το Δημόσιο δεν εξέτασε μάρτυρα, ενώ από πλευράς των καθών κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ενώ η Πρόεδρος διέκοψε στην αρχή την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα, Σωκράτη Βαρδάκη, Προέδρου του Ε.Κ.Η. 
Από το πρωί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ατόμων για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Α. Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, ο Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, ενώ, κατά τα ειωθότα, το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της Ε.Ρ.Τ. open είχε εγκατασταθεί απέναντι από τα Δικαστήρια και αναμετέδιδε τα τεκταινόμενα κάνοντας ζωντανό ρεπορτάζ με τις δημοσιογράφους Αγλαία Κυρίτση και Φανή Καλαθάκη. 
Οι δικηγόροι έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν σημειώματα έως την επόμενη Δευτέρα, 21.7.2014. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου