Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για της φυλακές υψίστης αναλγησίας. Οι φυλακές αυτές είναι τάφοι, όπου άνθρωποι θα θάβονται ζωντανοί. ΔΕΝ είναι χώροι έκτισης ποινών στερητικών της ελευθερίας. Είναι χώροι σύνθλιψης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εκμηδένισης της ανθρώπινης υπόστασης.

Την ίδια ώρα, που 4.500 άνθρωποι βρίσκονταν στην 8η (χθες) ημέρα απεργίας πείνας, οι βουλευτές της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, διαμαρτύρονταν για την υπερβολικά μεγάλη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μ. Ταμήλος, δήλωσε: «Η λειτουργία των φυλακών πάντα θα έχει προβλήματα, πάντα κάποιοι θα φωνάζουν για κάποια προβλήματα.»

Αυτό είμαστε γι’ αυτούς. Πάρτε το απόφαση. Είμαστε οι πάντα κάποιοι: Πάντα κάποιοι θα θάβονται ζωντανοί, πάντα κάποιοι θα πεθαίνουν, πάντα κάποιοι θα αυτοκτονούν, πάντα κάποιοι συναυτουργούν με την ανοχή και την αδιαφορία τους.

Μόνο να ξέρουμε ότι, την ώρα που κάποιοι θα θάβονται ζωντανοί κι εμείς θα καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας, οι πραγματικά επικίνδυνοι, αυτοί που απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή μας, θα χαμογελούν και θ’ ανταλλάσσουν χειραψίες στους διαδρόμους της βουλής.

Καλώς ήλθες μεσαίωνα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου