Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η διαφορά της οδηγικής παιδείας σε Βρετανία και Ελλάδα Τι συνέβη όταν ένας Έλληνας παραβίασε το όριο ταχύτητας στην Μεγάλη Βρετανία

(από την ιστοσελίδα e-radio όπως το κοινοποίησε ο Στεπάν Βακιρτζιάν)

  • 1/3/2017 | 10:31
  •  
  • Σχόλιο: αυτά κάνουν στη Μεγάλη Βρετανία. Δεν το έχω διασταυρώσει, αλλά τελείως λογικό μου φαίνεται. Και αληθινό να μην είναι πάντως, θα μπορούσε σίγουρα να είναι μια σοβαρή πρόταση για να αποφευχθεί η ετήσια εκατόμβη θυμάτων στους δρόμους της χώρας. Αντί να υιοθετήσουμε κάτι παρόμοιο, και να προχωρήσουμε στον πραγματικό έλεγχο των δρόμων για την πρόληψη της επικίνδυνης οδήγησης (κάτι παρόμοιο με αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, τις παλιές ελληνικές, και τις αλλοδαπές), εμείς σκεφτόμαστε, λέει, να θεσπίσουμε πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα !!!! Δηλαδή, αντί να επενδύσουμε στην πρόληψη,  εμείς και πάλι σκεφτόμαστε πως θα εισπράξουμε περισσότερα για να τα ρίξουμε στην αβυσσαλέα τρύπα του χρέους, ξεχνώντας μια θεμελιώδη βασική αρχή της (που λέει ο λόγος τώρα) αριστεράς - αλλά και όχι μόνο της αριστεράς -  ότι οι παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν αντιμετωπίζονται με αυστηρότερα μέτρα και διώξεις, αλλά με διαπαιδαγώγηση. Είναι προφανές ότι  η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεχάσει ακόμη και αυτήν την απλή αρχή, και σκέφτεται μόνο την εισπραξιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ό,τι νομίζαμε !!!!

  • Τι συνέβη όταν ένας Έλληνας παραβίασε το όριο ταχύτητας στην Μεγάλη Βρετανία
    Ο Μανώλης Ροδιτάκης είναι από τα Χανιά αλλά ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας τις διαφορές στην οδηγική παιδεία σε Αγγλία και Ελλάδα. Η Βρετανία είναι στην 2η θέση στον κόσμο όσον αφορά στην οδηγική ασφάλεια.

    Διαβάστε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

    "Γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας αυτες τις ημέρες, μετά το τραγικό πολύνεκρο ατύχημα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ την εμπειρία μου από το UK, μια θετική εμπειρία σε σχέση με την οδηγική παιδεία και πώς αυτή αποκτάται.
    Πριν από λίγους μήνες πήρα την πρώτη μου κλήση για υπερβολική ταχύτητα. 59m/h σε ενα τμήμα του M4 που το όριο ειναι 50m/h (ναι καλά διαβάσατε, 50 μίλια όριο σε εθνική οδό). Μου έδωσαν δυο επιλογές: 1. Να πληρώσω πρόστιμο και να πάρω 3 πόντους στο point system ή 2. Να παρακολουθήσω για μία μέρα ενα μάθημα οδικής ασφάλειας σχετικό με την υπερβολική ταχύτητα (Speeding Awareness Course).
    Η αστυνομία οργανώνει μαθήματα οδικής ασφαλείας για τους παραβάτες, αντί να τους κόβει απλά πρόστιμα!
    Το course κράτησε 4 ώρες, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, έμαθα πολλά και έγινα ακόμα πιο προσεκτικός οδηγός.
    Η Βρετανία είναι στη 2η θέση στον κόσμο στην οδική ασφάλεια.
    Η οδηγική παιδεία (και η παιδεία γενικότερα) δεν ειναι αφηρημένη έννοια. Καλλιεργείται συστηματικά με συγκεκριμένες δράσεις και στοχευμένα μέτρα.
    Για να μην πεθαίνουν παιδιά στην άσφαλτο".

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου