Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Δίκη της Χρυσής Αυγής: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αναδημοσίευση από τις ιστοσελίδες της Λαικής Ενότητας και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς που υπογράφουν 


Η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται και στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η έκδοση και ανακοίνωση της απόφασης. Αποτελεί μεγάλο ζήτημα για το λαό να καταπέσει η εισαγγελική πρόταση και να καταδικασθεί συνολικά η ναζιστική συμμορία ως εγκληματική οργάνωση και να τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές οι υπεύθυνοι. Τα στελέχη και οι πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή μαζί με τον Ρουπακιά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφόνων του Φύσσα, του Λουκμάν, των επιθέσεων σε συνδικαλιστές, μετανάστες και αγωνιστές του LGBTQ+ κινήματος, δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χύνοντας το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριό τους.

Η έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής θα σημάνει πολλά για την επόμενη μέρα του αντιφασιστικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος και γι αυτό πάνω της είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική δίκη των τελευταίων δεκαετιών που θα κρίνει συνολικά το πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, αναδεικνύοντας διασυνδέσεις, εξαρτήσεις, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, τη βαθειά σύνδεση και σχέση των ναζί με το κράτος και το παρακράτος.

Γνωρίζουμε καλά ότι δεν αρκεί η καταδίκη των νεοναζί για να ξεμπερδέψουμε με το φασιστικό φαινόμενο που στήριξαν καναλάρχες εφοπλιστές, πολιτικά πρόσωπα, εκκλησία και δημοσιογράφοι. Αποτελεί όμως ένα αναγκαίο βήμα στην αντιφασιστική πάλη που με υποδειγματικό τρόπο έχει σηκώσει όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική αγωγή εντός και εκτός δικαστηρίων.

Η Χρυσή Αυγή αξιοποιήθηκε από το σύστημα ως τρομοκρατικός βραχίονας για την εμπέδωση της αστικής πολιτικής όλα τα μνημονιακά χρόνια, για να τσακιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες, για να χτυπηθούν ακόμα περισσότερα τα μεροκάματα, οι εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και να μετατοπίζεται συνολικά η πολιτική ατζέντα όλο ένα και πιο δεξιά.

Αποτελεί τέρας της παρακμής και της αντιδραστικότητας του καπιταλισμού. Στη σύγχρονη εποχή, η πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος φέρνουν συνεχώς στην επιφάνεια την εφεδρεία της ακροδεξιάς και του φασισμού εντός ενός ευρύτερου πλαισίου ολοκληρωτισμού σε

διεθνές επίπεδο. Σήμερα, που ο υποκινούμενος από την ακροδεξιά ανορθολογισμός ενάντια στην ύπαρξη της πανδημίας και  στη χρήση μάσκας, κι οι εξελίξεις με το προσφυγικό και τα ελληνοτουρκικά αξιοποιούνται για την επανεμφάνιση των φασιστών, είναι χρέος να μην αφήσουμε περιθώριο και έδαφος για τη δράση τους.

Το ανοιχτό κοινωνικό ζήτημα της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας διευρυμένων τμημάτων της κοινωνίας και η ακροδεξιά κυβερνητική και μιντιακή προπαγάνδα ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες τόσο από την ΝΔ όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την παράλληλη καλλιέργεια μιλιταριστικών και εθνικιστικών αντανακλαστικών, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αξιοποιείται από τον φασισμό για την επανεμφάνισή του.

Οι δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, οι δημοκράτες πολίτες, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και το σύνθημα «δεν είναι αθώοι, είναι εγκληματική οργάνωση, οι ναζί στη φυλακή» να φτάσει παντού. Η αναγκαία δικαστική καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι ένα πρώτο, μεγάλο βήμα που όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται η πάλη και ο αγώνας του λαού για το τσάκισμα του φασισμού σε οποιαδήποτε εκδοχή του.

Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε θα αγωνιστούμε από κοινού στο μαζικό κίνημα για τη μαζικότητα της διαδήλωσης στις 7 Οκτωβρίου στο Εφετείο, για να παρθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις που θα ζητούν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και τη βαριά καταδίκη όλων των υπεύθυνων. Για τη διευκόλυνση αυτής της κινητοποίησης με όσο το δυνατόν περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, τόσο στον δημόσιο, όσο και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

– Όλοι στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο!

– Δεν σταματάμε και δεν εφησυχάζουμε όποια και αν είναι η απόφαση!

– Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα για να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ )

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ( ΑΡ.ΑΝ )

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( ΑΡ.Α.Σ )

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( ΑΡΙ.Σ )

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( Δ.Ε.Α )

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Ε.Κ.Κ.Ε )

KOKKINO NHMA

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ( ΛΑ.Ε )

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ( ΝΑΡ ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( Σ.Ε.Κ. )

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου