Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Δεν είναι αθώοι - το έκρινε και η Δικαιοσύνη.

Από το πρωί της κρίσιμης χθεσινής ημέρας της ανακοίνωσης της απόφασης του Δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ελευθερία οι αντιφασίστες του Ηρακλείου όλων των ηλικιών και από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η ανακοίνωση της κρίσιμης απόφασης για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι είχαν ήδη, σε μια σημειολογική κίνηση, είχαν μεταφερθεί μπροστά στην είσοδο των Δικαστηρίων, όπου δεσπόζει από μέρες το αναρχικό σύνθημα "Έλα, φασίστα, να σε δικάσω". Ήταν πραγματικά μια υπέροχη μέρα, η οποία όμως δεν έλυσε το πρόβλημα του φασισμού. Οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν από μόνες τους να λύσουν τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Τα προβλήματα τα λύνει η αέναη λαική πάλη, η οποία ήταν αυτή που έδωσε μεγάλες μάχες στους δρόμους της χώρας και κοντραρίστηκε με τους φασίστες τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα επί χρόνια έκανε τα στραβά μάτια, και κυνηγούσε μόνο τους αντιφασίστες. Άλλωστε το ίδιο κάνει και τώρα. Και μην ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για κάποια πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που η ίδια η Χρυσή Αυγή και πολλά από τα πρόσωπα αυτά αποτελούν πολιτικό παρελθόν ήδη από τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές της 7.7.2019. Η φασιστική ιδεολογία είναι όμως πάντοτε παρούσα, εμφανίζεται και θα εμφανίζεται με διαφορετικό κάθε φορά μανδύα, συνήθως με επίσημο ή θεσμικό ένδυμα. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα η αστυνομία χωρίς αιτία διέλυε με χημικά μια πραγματικά συγκλονιστική αντιφασιστική συγκέντρωση.

Και να μην ξεχνάμε ότι το 2013 η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η., ακολουθώντας πειθήνια την εισήγηση του Προέδρου, Βασίλη Λαμπρινού, είχε αρνηθεί να διοργανώσει την εκδήλωση για τη φύση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για κόμμα που έχει εγκρίνει ο Άρειος Πάγος και είχαν ψηφίσει 400.000 ψηφοφόροι. Τελικά την εκδήλωση αυτή είχε διοργανώσει η Δικηγορική Συσπείρωση με το Ε.Κ.Η., την Ε.Λ.Μ.Ε., το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ. Και ήταν η πιο επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώσαμε ποτέ, και η πιο επίκαιρη, και τότε και τώρα. Το αντεπιχείρημα θα είναι προφανώς ότι η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη. Αν όμως περιμέναμε την τελεσιδικία, συνάδελφοι, τότε θα είχε προ πολλού τελεσίδικα καταδικαστεί η δημοκρατία !!!!

Για την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Δ.Σ.Η. αλλά και τη φύση της Χρυσής Αυγής παραπέμπω στην εξαίρετη τοποθέτηση του Μιχάλη Σαρχιανάκη στην εκδήλωση της 3.7.2020 για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Παπαδάκη. Επεισημαίνω και στην απάντηση του Παπαδάκη στο δικό μου ερώτημα, αν δηλαδή η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση μπορεί να θεωρηθεί θετική υπό την άποψη ότι ενεργοποίησε ξανά το αντιφασιστικό κίνημα. Και είναι αλήθεια ότι αυτό έκανε η εισαγγελική πρόταση, και ο  λαός διεκδίκησε την έκδοση αυτής της απόφασης, και το Δικαστήριο εξέφρασε αυτή τη φορά, και για πρώτη φορά θα πρέπει να πούμε, το λαικό αίσθημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου