Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η σημερινή διαμαρτυρία στο Τσαλικάκι

Αρκετός κόσμος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Τσαλικάκι για να διαμαρτυρηθεί στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. για τις νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο Γιώργος Βαθιανάκης, ο Αντώνης Βασιλείου, ο Κωστής Καμπιτάκης, ο Νίκος Δρανδάκης, ο Γιάννης Λεβέντης κ.α.
Πρώτα επισκεφθήκαμε το γραφείο του προισταμένου του δυκτίου διακοπών, κ. Κουρλετάκη, ο οποίος, μόλις μας είδε είπε εκνευρισμένος "τι θέλετε εδώ; Πάλι για το χαράτσι ήρθατε; Δεν μιλάω μαζί σας", και σηκώθηκε και έφυγε από το γραφείο του εν μέσω διαμαρτυριών, και κρύφτηκε σε μικρό γραφείο στο ισόγειο, από όπου αρνήθηκε να βγει (!!!!). Μάλλον θεωρεί ότι είναι νόμιμος. Δεν είναι όμως. Καλά θα κάνει να διαβάσει το έγγραφο που καταθέσαμε στο τμήμα του.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον προιστάμενο του εμπορικού δυκτίου, κ. Αποστολάκη, ο οποίος με ήρεμο τρόπο μας ενημέρωσε ότι η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δεν κάνει διακοπές αν υπάρχει οφειλή για το χαράτσι. Αν έχουν γίνει τέτοιες διακοπές, έχουν γίνει κατά λάθος, και θα γίνουν άμεσα οι επανασυνδέσεις. Επίσης είπε ότι αναμένεται εντός της εβδομάδος να δοθεί εντολή για να αφαιρεθεί το χαράτσι από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε. Οι εκπρόσωποι του κινήματος αναφέρθηκαν σε διάφορες ειδικές περιπτώσεις καταναλωτών των οποίων η σύνδεση διακόπηκε,  ζήτησαν να γίνουν επανασυνδέσεις, να γίνει παρέμβαση από τον κ. Αποστολάκη ώστε ορισμένοι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να αντιμετωπίζουν με ανθρωπιά και κατανόηση τους καταναλωτές και να μην τους απειλούν όταν δεν έχουν να πληρώσουν, καθώς επίσης να μην γίνει καμιά διακοπή για οποιαδήποτε οφειλή έως ότου ορκισθεί η νέα κυβέρνηση, η οποία θα αγωνιστούμε για να είναι αριστερή και να καταργήσει τα μνημονιακά βάρη. Παράλληλα κατατέθηκε και στα δύο δύκτια της Δ.Ε.Η. Α.Ε. εξώδικη δήλωση του Ε.Κ.Η., των σωματείων του και των ιδιωτών που είχαν αποστείλει το πρώτο εξώδικο στη Δ.Ε.Η. το Νοέμβριο, στο οποίο ζητείται η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, και της νομοθεσίας (βλ. σχετική ανάλυση στη χθεσινή ανάρτηση), καθώς και απαγόρευση κάθε διακοπής έως την όρκιση της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου