Τρίτη 8 Μαΐου 2012

εκλογικά παραλειπόμενα

Οι περισσότεροι δήμοι διέθεσαν ένα μόνο παραβάν σε κάθε εκλογικό τμήμα, με αποτέλεσμα σε πολλά τμήματα να δημιουργούνται ατέλειωτες ουρές ψηφοφόρων όταν τύχαινε να προσέλθουν πολλοί μαζί την ίδια ώρα, ή όταν οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το κόμμα της προτίμησής τους μέσα στα 27 ψηφοδέλτια που τους δίναμε. Ελπίζουμε την επόμενη φορά τα παραβάν να είναι δύο.
Αρκετοί συνάδελφοι πάντως είχαν προνοήσει και είχαν στήσει αυτοσχέδια δεύτερα παραβάν, χρησιμοποιώντας σκοινιά, κουρτίνες, σεντόνια, θρανία κ.λ.π. διευκολύνοντας την ψηφοφορία, επιτείνοντας όμως την αίσθηση ότι όλα γίνονται πρόχειρα στη χώρα μας. Η μια αλήθεια είναι ότι όντως όλα γίνονται πρόχειρα. Η δεύτερη αλήθεια είναι όμως ότι οι έλληνες διαθέτουν την προνοητικότητα και την εφευρετικότητα για να αντιμετωπίσουν με αξιοπρεπή τρόπο τις δυσκολίες, κάτι που πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην πορεία μας στο μέλλον. Αρνούμαστε την εφευρετικότητα που αντιμετωπίζει τις "ευκαιρίες", και  οδηγεί στη βάρβαρη εκμετάλλευση και στον παράνομο πλουτισμό. Τα παραδείγματα πολλά, ζωντανά, ανθηρά, και εν πολλοίς επιβιώσαντα και στις τελευταίες εκλογές.
Πολλοί αιφνιδιάστηκαν με το ποσοστό που πήρε η Χρυσή Αυγή, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που χρέωσαν την "άνθησή" της στην αριστερά !!! Τη Χρυσή Αυγή την εξέθρεψαν όλοι εκείνοι που έκλεισαν τα μάτια στο μεταναστευτικό πρόβλημα, που υπέγραψαν τη συμφωνία Δουβλίνο 2. που έπαιρναν τεράστια κονδύλια για την υποδοχή των μεταναστών από τις χώρες της ανατολής και τα διοχέτευαν σε άλλες δραστηριότητες κ.λ.π. Εϊναι οι ίδιοι εκείνοι πρώην κυβερνητικοί εταίροι (της τρικεφάλου ενώσεως) οι οποίοι δεν δίστασαν αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών να παίζουν διαρκώς το μετανευστικό και την ανάγκη δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης, με μόνο σκοπό να εκθέσουν την αριστερά και να αδυνατίσουν την επιρροή της. Παρά την ανηλεή επίθεση, τα κόμματα της αριστεράς παρέμειναν αμετακίνητα στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα τη δύναμη τελικά να τη χάσουν οι κυβερνήτες και όχι η αριστερά. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τις τελευταίες ημέρες έπαιξαν και τις αλλοδαπές ιδερόδουλες που μολύνουν τον ελληνικό πληθυσμό, υπενθυμίζοντάς μας με τον πιο βάρβαρο τρόπο (δημοσίευση φωτογραφιών των ιερόδουλων) ότι μετανάστες είναι όχι μόνο εκείνοι που "μας" ενοχλούν, ή απλά "μας" εξυπηρετούν αλλά και εκείνες που "μας" ικανοποιούν !!! Και αλήθεια, εκείνες οι διωκτικές αρχές, για ποιο λόγο δεν έκαναν τη δουλειά τους τόσα χρόνια; Δεν γνώριζαν που κάνουν πιάτσα τα κορίτσια, ή δεν είχαν τα κινητά τους που δημοσιεύονται ελεύθερα σε τόσες εφημερίδες, περιοδικά και στο ίντερνετ;
Καλά, εκείνοι πάλι της Χρυσής Αυγής, που θαυμάζουν τους αρχαίους έλληνες, δεν μπορούν να μάθουν και λίγα αρχαία; Τι ήταν εκείνο το "εγέρθητω" (αν το γράφω καλά, γιατί δεν ξέρω που το βρήκαν, και ποια θεωρούν ότι είναι η ρίζα του). Η προστακτική στα αρχαία, όταν απευθύνεται σε έναν είναι "εγέρθητι" (από εκεί μάλλον το πήραν), ενώ όταν απευθύνετε σε πολλούς είναι "εγερθείτε" (αυτό μάλλον δεν τους κάνει γιατί ακούγεται πολύ νεοελληνικό). Ας λάμβαναν προηγουμένως τη γνώμη του Αδώνιδος Γεωργιάδου πριν εκστομίσουν αυτήν τη λέξη, η οποία, παρεμπτιπτόντως, θύμιζε εκείνο το αλήστου μνήμης του Χάρυ Κλυν που έλεγε σε ένα δίσκο του της δεκαετίας του ΄80 διακωμωδώντας έναν στρατιώτικό: "εγέρθητος !!! γιατί δεν είσαι εγέρθητος;" (κατά το όρθιος).
Και τέλος: γιατί σηκώθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι; Δεν ντρέπονται; Αν είναι δυνατόν !!!! Την τιμή της δημοκρατίας διέσωσε μια μόνο δημοσιογράφος, η κυρία Αλεξοπούλου, αν δεν κάνω λάθος, η οποία τελικά εξανασκάσθηκε σε αποχώρηση. Καλά, ούτε όταν έφευγε συγκινήθηκαν οι συνάδελφοί της; Ούτε τότε αντέδρασαν; Ντροπή, αίσχος και τρόμος για τη δημιοσιογραφία !!!!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου