Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα 7 σημεία της ΔΗΜ.ΑΡ. (ή όπως λέμε το σημείο G7)

Προεκλογικά η ΔΗΜ.ΑΡ. έθεσε τα σαφή και ξεκάθαρα (;;;;) 7 σημεία για να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση, και συγκεκριμένα:
1. κάθαρση του πολιτικού συστήματος
("καθάρισε τη θέση σου μ'αυτή σου την κατάσταση")
2. σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο
("θα σου φύγω στόχα πει - θα σου φύγω και γέλαγες εσύ")
3. παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
("θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι")
4. αγροτική ανάπτυξη της υπαίθρου
("κολώνια ζιβανσί κι στα πουδάρια μου")
5. μεταναστευτική πολιτική
("το χτυπάει ο αράπης, ο μαύρος, ο σκύλος, ο ταμ - ταμ - ταμ, ταμ - ταμ - ταμ")
6. υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους
("και μου φωνάζει ένας μικρός: "πάρτε, κύριε, λαχεία"  - άραγε ποια αμαρτία να πληρώνει ο μικρός, έλεγα και περπατούσα μες το κρύο μοναχός - το παιδί σου την πληρώνει τη δική σου αμαρτία")
7. εξωτερική πολιτική
("μες στην Παραγουάη, σε φίνο ακρογιάλι¨).
Είναι σαφές τι εννοούσε ο ποιητής, ή όχι; Για όσους θεωρούν ότι υπάρχουν ασάφειες, παραθέτουμε αποσπάσματα από γνωστά άσματα, προς εμπέδωση του νοήματος.

Στη συνέχεια, είχε τονίσει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό το Σαμαρά που ψήφισε το μνημόνιο, και υπόσχεται ότι θα το τηρήσει. Επίσης σαφής περικοπή του ποιήματος, χωρίς τη διευκρίνηση αν λέγοντας Σαμαράς εννοούσε τον αρχηγό της Ν.Δ. ή τον υπέροχο σέντερ φορ της Εθνικής μας.

Τέλος, μετεκλογικά, και εφόσον είχε λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για όλα τα παραπάνω, ζήτησε τη συμμετοχή φερέγγυων προσώπων στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Εδώ με μπέρδεψε κάπως, γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς εννούσε. Αλλά μόλις δέχθηκε τη συγκρότηση κυβέρνησης με το Σαμαρά - αρχηγό της Ν.Δ.- πρωθυπουργό, το Ράπανο υπουργό οικονομικών (σε ρόλο Παπαδήμου - "οι καταστροφικές επιπτώσεις της δραχμής"), τον Κεφαλογιάννη ναυτιλίας, και όλους τους άλλους άμπεπτους και αμόλλυντους, κατάλαβα τι ακριβώς εννούσε με τη φράση "φερέγγυα πρόσωπα". Ο Φώτης Κουβέλης δεν συμμετέχει προφανώς επειδή έκρινε τον εαυτό του ως αφερέγγυο πρόσωπο, το ίδιο και ο Μπίστης και ο Μιχελογιαννάκης κλπ.

Αφού μελετήσατε και κατανοήσατε το παραπάνω επικό ποίημα, παρακαλείστε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις κρίσεως (δεν υπάρχει δυνατότητα απαντήσεων πολλαπλών επιλογών, γιατί οι επιλογές αυτές δεν σώνονται, και δεν επαρκεί ο χώρος για την παράθεσή τους):
(1) για ποιο λόγο η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμένει να συμμετάσχει σε μια δεξιά κυβέρνηση, όταν τα δύο άλλα κόμματα έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συγκρότησή της (πιθανή απάντηση: γιατί σε κάποια νομοσχέδια θα χρειαστούν τα 3/5 των βουλευτών, και όχι μόνον 151 ψήφους, γιατί τα κόμματα αυτά, μετά το μάθημα που πήραν από το λαό, έγιναν φερέγγυα, γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. έγινε αφερέγγυα).
(2) για ποιό λόγο η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έκανε την ίδια κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου; (πιθανές, αλλά όχι περιοριστικές, απαντήσεις: δεν είχαν σκεφτεί τα 7 σημεία, δεν είχαν βρεθεί τα φερέγγυα πρόσωπα, ο Κουβέλης δεν είχε καταστεί ακόμη αφερέγγυος το ίδιο και η ΔΗΜ.ΑΡ., η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν τους χρειαζόταν τότε, γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν "τσίμπησε" τότε κλπ). 
(3) για ποιο λόγο ο Μιχελογιαννάκης συγκατοικεί ξανά με τους τέως συντρόφους του, τους οποίους κατήγγειλε αποχωρώντας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν 3 μήνες (επίσης πιθανή απάντηση: γιατί οι τότε σύντροφοί του δεν έχουν επανεκλεγεί στην πλειοψηφία τους, ενώ εκείνος τη γλύτωσε με τη φυγή του, γιατί όσοι εξελέγησαν αυτή τη φορά έχουν καταστεί φερέγγυοι, παίρνοντας το μάθημά τους, γιατί ο ίδιος έγινε αφερέγγυος).

1 σχόλιο:

  1. Είσαι σε οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία; ΑΝ ΝΑΙ! Επικοινωνήστε με την Kvithyll Finance and Mortgages Limited® για μικρά και μεγάλα ποσά δανείων. Προσφέρουμε κάθε είδους δανειακές υπηρεσίες για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες όπως το δάνειο προσωπικών δανείων, το δάνειο σταθεροποίησης χρεών, το επιχειρηματικό κεφάλαιο, το επιχειρηματικό δάνειο, το δάνειο εκπαίδευσης, το στεγαστικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kvithyllfinance@gmail.com Η οικονομική ικανοποίησή σας είναι ο Στόχος μας και η συνεργασία σας μαζί μας θα είναι μια καλή εμπειρία. Whatsapp: +17816567138 η πίστωση είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα.

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kvithyllfinance@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή