Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Βαρύγδουπες παπάρες ξανά

Συνηθίζω να κρατώ υποτυπώδες αρχείο το οποίο ενίοτε αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο. Στην κυριακάτικη ''Καθημερινή " λοιπόν ,της 16ης -10-2011, το φύλο της οποίας κράτησα, με τον τίτλο
"Πενηντάχρονος διαφημστής από το Βόλο , εξηγεί στην Κ. Μέρκελ την κατάσταση στην Ελλάδα ," δημοσιοποιείται η τότε σταλείσα επιστολή του κ. Τζήμερου.Ο οποίος έκτοτε μπήκε δυναμικά στο χώρο της πολιτικής .Αφού είπε κάτι αυτονόητα και έλλογα , όπως να μην κλέβουμε , καταγγέλοντας τους ξοφλημένους επαγγελματίες πολιτικούς και τα περί διαφθοράς κλπ. , (για την ιστορία κάτι φαιδροί αριστεροί, τα καταγγέλαν από το 81, τότε που όλοι ευτυχούσαν με τον Α. Παπανδρέου και φτιάχναν καριέρες), συνεργάστηκε εσχάτως και με το Στέφανο Μάνο.
Οι δυό τους επεξεργάζονται τα σχέδια για μιά άλλη Ελλάδα μακριά από την πτώχευση . Οι κακές γλώσσες λένε , ότι το πρότυπο είναι το σχέδιο ανάπτυξης που είχε ο Σ. Μάνος για την εταιρεία του την Αλλατίνη , πριν πτωχεύσει. Οσοι παρακολουθήσαμε τις αμετροέπειες και ακροδεξιές θέσεις του Θάνου Τζίμερου περι άκρατου νεοφιλελευθερισμού και αυτορύθμισης της αγοράς ή για τους μετανάστες , αγνούσαμε είν' αλήθεια , ότι ο εν λόγω διαφημιστής επί χρόνια είχε τον "λογαριασμό" του Ιδρύματος Μεταναστευτικής Πολιτικής . Τη δουλειά ο αδέκαστος Τζήμερος είχε πάρει επι Σημίτη,, δηλ. είχε πελάτη το Ίδρυμα , με σαφείς θέσεις υπέρ των μεταναστών. Εδώ ισχύει το "αλλού τρώς αλλού πίνεις, κι αλλού πάς και το δίνεις" . Η Ελλάδα , ώς χώρα υποδοχής μεταναστών , (όπως η Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία , και Γαλλία , μόνο το 1981, είχε πάρει από την Ε.Ε , 381.000.000 Ε, κατά το Ε.Δ. υποτίθεται για υποδομές υποδοχής και νομιμοποίησης ). Αν γίνει κανά λάθος στη μετάφραση της επιστολής στην Εξοχωτάτη,και δεν καταλάβει η Μέρκελ τι ακριβώς της λέει , υπάρχει περίπτωση να τη στείλει στο Διευθυντή της SIEMENS,ζητώντας βιογραφικό του Τζήμερου.
Ο Μάνος πάντως πάντως , πού είναι στο κουρμπέτι περίπου 50 χρόνια ,και πριν από καμμιά εικοσαριά χρόνια υπήρξε υπουργός ,(είχε υπογράψει με τους Γερμανούς σύμβαση για το "Ελευθέριος Βενιζέλος , 100. δισ. πιο ακριβά και την ακύρωσε ο Λαλιώτης), ετοιμάζεται για μια ακόμα μάχη του άκρατου νεοφιλευθερισμού, οικονομικού μοντέλου απέναντι στις καθεστωτικές δυνάμεις που δεν αφήνουν να αναπτυχθεί η δύναμη της αγοράς . Αλλά ούτε και ο έντιμος Στέφανος Μάνος δημιουργώντας μιά ακόμα απ΄' τις δεκάδες συμμαχίες που εφτιαξε στην πολιτική του καριέρα , μιλά πέραν τούτων ..για τον Ακη.ή για τους άλλους 8 του ΚΥΣΕΑ που υπογράφαν και με τα δύο χέρια. Ο "σημαιοφόρος της αντικρατικής πάλης" μιλά για το τέρας του Δημοσίου και τους κηφήνες Δ.Υ. αλλά κουβέντα για το κράτος Ακη και Σια που ροκάνιζε τα πάντα. Προφανώς θεωρεί ότι ο Ακης ανήκε στην ιδιωτική Πρωτοβουλία .
"Οι άνθρωποι δεν κρίνουν από τα γεγονότα αλλά από την αντίληψή τους γι΄αυτά ", δίδασκε τον 1ο π.Χ αιώνα , ο Επίκτητος . Και ο έρημος , διεφθαρμένος λαός το λέει: "όπως του φανεί του Λολοστεφανή."
Και μη χειρότερα "Παναία μου '" έλεγε κάποτε και το Τρανταφλέλ΄' γνωστός σαλός της μικρής μου γενέτειρας.
Στέλλα
(στοιχεία από Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία , parapolitika .gr, Money pro, Ερευνα του Κ.Βαξεβάνη, Αρχείο μου ) . Οχι πως παίζουν κανά ρόλο... για την αντίληψη πραγμάτων ..

ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου