Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Επιστολή Κουρουμπλή στους γερμανούς βουλευτές

Από την ιστοσελίδα των "Επικαίρων":
Επιστολή στους Γερμανούς συναδέλφους του στο γερμανικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωβουλή απέστειλε ο υποψήφιος...
Σημαντική επιστολή Κουρουμπλή προς Γερμανούς και ευρωπαίους συναδέλφους του
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής, πριν από μερικές ημέρες, «κινούμενος», όπως αναφέρει, «από έγνοια για τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη».




Έχασε το φως του όταν ήταν δέκα χρονών από έκρηξη μιας γερμανικής χειροβομβίδας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κι όμως ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής εξομολογείται, στην επιστολή του, στους Γερμανούς συναδέλφους της Μπούντεσταγκ ότι δεν τρέφει αρνητικά αισθήματα απέναντι στο γερμανικό λαό, αλλά κάνει και έκκληση στους Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να μην εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό όραμα.


«…Έχω οδυνηρή προσωπική εμπειρία για το που οδηγεί το μίσος και ο πόλεμος μεταξύ των λαών της Ευρώπης», γράφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας στους καλούς του συναδέλφους του Βορρά ότι «αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας, όπως η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, η χώρα μας σήμερα δεν θα αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή κρίση που καταστρέφει ζωές, τα όνειρα των νέων ανθρώπων και ενισχύει το κύμα ευρωσκεπτικισμού, επιτρέποντας σε εθνικιστικά φαντάσματα να αναβιώσουν», και στο σημείο αυτό υπενθυμίζει ότι το μεγαλύτερο χρέος που διαγράφηκε ποτέ ήταν αυτό της Γερμανίας το 1953 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου.




Ζητεί εξάλλου αλλαγή της οικονομικής και αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε., ενώ θεωρεί ότι η αναγνώριση των ελληνικών ως εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. «θα λύτρωνε τη χώρα από ανάγκη διάθεσης 6% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς, πράγμα που», όπως επισημαίνει, «την καθιστά τη δεύτερη χώρα πελάτη της Γερμανίας σε αυτό τον τομέα».




Ο κ. Κουρουμπλής ασκεί επίσης κριτική στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη κατατρεγμένων και απελπισμένων παράνομων μεταναστών».



Ο υποψήφιος βουλευτής εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει το μόνο θύμα αυτής της πολιτικής της Ε.Ε. και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι για να σωθεί το ευρωπαϊκό όραμα, είναι επίσης αναγκαίο να αποκατασταθούν οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις «υλικά, ψυχικά και ηθικά».


Τέλος, ο Έλληνας βουλευτής προτείνει «τα κέρδη δισεκατομμυρίων που αποκομίζει η Γερμανία από την κρίση χρέους», να επενδυθούν στις καθημαγμένες οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, εκτιμώντας πως μία τέτοια επιλογή θα έδινε πραγματικό περιεχόμενο στην ιδρυτική αρχή της Ε.Ε. περί αλληλεγγύης των κρατών μελών.






«Τη στιγμή που στη Γερμανία υποδαυλίζεται το κλίμα για εκπαραθύρωση της Ελλάδα από το ευρώ και την ώρα που μια δημοσκόπηση εμφανίζει το 49% των Γερμανών να είναι υπέρ της εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, χωρίς θυμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητάει στήριξη της χώρας του για το ευρωπαϊκό όραμα» αναφέρει η εφημερίδα Νeues Deutschland, η οποία όχι μόνο δημοσιεύει την επιστολή, αλλά τονίζει και τα θετικά σχόλια που απέσπασε η ήρεμη αυτή φωνή της Ελλάδας στα μάτια των Γερμανών βουλευτών, ιδίως της Αριστεράς.



«Να που κρύβεται και η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, Ντίτερ Ντεμ, ο οποίος διευκρινίζει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά που λέει « ναι» στην Ε.Ε. και στο ευρώ, αλλά «όχι» στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας και το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που λέει και η Αριστερά στη Γερμανία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου