Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα δεκανίκια της "ευθυνεράς της αρίστης" και κάποιων υπεύθυνων τύπου Παυλόπουλου

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση καταψηφίστηκε τελικά με 124 ψήφους υπέρ (στις θετικές περιλαμβάνεται και η ψήφος της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία αυτοστιγμεί διαγράφηκε), 153 κατά, 17 παρών (πρόκειται για το δεκανίκι της ευθυνεράς και κάτι "ανεξάρτητους" τύπου Λοβέρδου) και 6 βουλευτές απόντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο νοσηλευόμενος Μανόλης Γλέζος και ο "διπλωματικά" ασθενής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Και αναρωτιέμαι:
Τι θα γινόταν αν η αποχωρήσασα από την κυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ ευθυνερά της αρίστης ήταν συνεπής στη θέση της και υπερψήφιζε την πρόταση μομφής; Θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Οι υπεύθυνοι αριστεροί όμως είπαν όχι, γιατί η πατρίδα διαπραγματεύεται. Το ότι οι ίδιοι οι "υπεύθυνοι αριστεροί" διαπραγματεύτηκαν ξεδιάντροπα και ανεπίτρεπτα το μέλλον μας δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο σημαντικό είναι να παραμείνουν στα έδρανα της βουλής για να απομυζούν ό,τι ακόμη είναι δυνατόν, έως ότου η ιστορία τους ρίξει στον καιάδα της ανεύθυνης ανυποληψίας, όπου ανήκουν. Για να δούμε τι θα μας πει για όλα αυτά το επόμενο Σάββατο και ο τέως Υπουργός, Ρουπακιώτης. Μπορεί να μην ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα των υπεύθυνων, διετέλεσε όμως υπουργός, και πέρασε σε χρόνο ρεκόρ από το επαναστατικό "νο πασσαράν" στο να υπογράφει ό,τι του "πάσσαραν", διαμαρτυρόμενος πάντως !!!!
Τι θα γινόταν αν ο ανά τα τηλεοπτικά κανάλια περιφερόμενος μαιντανός της "υπεύθυνης νομιμότητας", Προκόπης Παυλόπουλος, συντασσόταν έστω μια φορά με εκείνα που δίδασκε ή έγραφε στα βιβλία του, ή έστω όσα περισπούδαστα αναμασά κάθε βράδυ στα κανάλια κάτω από τη φροντισμένη ασημένια φράντζα του; Και απορώ και με όλους εκείνους που τον προσκαλούν για να λέει τις ανεύθυνες παπάρες του, τις οποίες δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσει όταν έρθει μπροστά στην κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας. Δίνοντας βήμα σε έναν τέτοιο ανεύθυνο πολιτικό, ο οποίος δεν ντρέπεται που έχει εμπνευστεί και κατασκευάει αυτόν τον αναίσχυντο εκλογικό νόμο - μπόνους που επιτρέπει στο Σαμαρά να κυβερνά, προσφέρουν απλόχερο άλλοθι στη μνημονιακή πολιτική, και τα όργανά της, στους οποίους εμφανίζεται να περιλαμβάνονται και "ευσυνείδητοι, σοβαροί και προβληματισμένοι" πολιτικοί τύπου Παυλόπουλου. 
Τελικά η πρόταση μομφής νομίζω ότι απέδωσε πολύ περισσότερα από τα αρχικώς αναμενόμενα και ότι θα αποτελέσει την αρχή για μια σειρά σοβαρών πολιτικών αγώνων, διεκδικήσεων και εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου