Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η παρέμβασή μας στο Δ.Σ./Δ.Σ.Η. για την εισβολή στην ΕΡΤ

Με έγγραφο που καταθέσαμε σήμερα στο Δ.Σ./Δ.Σ.Η. ζητήσαμε να εκδοθεί από το Σϋλλογο ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το αίτημά μας παραπέμφθηκε σε ειδική επιτροπή (Λεβέντης, Λογοθέτης), η οποία θα εξετάσει εάν όντως υπάρχει θέμα παραβίασης της νομιμότητας !!! Στη συζήτηση που έγινε ακούστηκαν διάφορα παράδοξα, μεταξύ των οποίων ότι η ΠΝΠ μπορεί μεν, κατά παράβαση του Συντάγματος, να μην έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά τα αποτελέσματά της έχουν παραχθεί και δεν ανατρέπονται !!!! Θυμίσαμε ό,τι και σε προηγούμενη συνεδρίαση (τον Ιούλιο) είχαμε πει: ότι οι ΠΝΠ τελούν υπό την αίρεση της υπερψήφισής τους από τη Βουλή. Αν αυτό δεν γίνεται, τότε δεν μιλάμε για δημοκρατία, αλλά για χούντα, η οποία διοικούσε τη χώρα με ΠΝΠ χωρίς να έχει όμως την υποχρέωση της κύρωσής τους, μια και είχε καταλύσει το Σύνταγμα, και Βουλή δεν υπήρχε. Επίσης ακούστηκε ότι η απόφαση του ΣτΕ έχει ήδη εφαρμοστεί, μια και ο δημόσιος φορέας λειτουργεί νόμιμα !!!! 
Πέραν αυτού η πλειοψηφία του Δ.Σ. έκρινε ότι ο Δ.Σ.Η. δεν μπορεί να παράσχει κάλυψη στους εργαζόμενους της τοπικής ΕΡΤ  εάν αυτοί τελούν έκνομες πράξεις, στις οποίες συμπεριελήφθη και η κατάληψη του τοπικού σταθμού. Επισημάναμε, χωρίς όμως να πείσουμε, το ομοίως αυτονόητο: ότι η κατάληψη αποτελεί νόμιμο και προστατευόμενο δικαίωμα εφόσον έπεται σωρείας προηγούμενων άνομων πράξεων της κυβέρνησης (σφράγιση της ΕΡΤ με ΠΝΠ, η οποία ουδέποτε εγκρίθηκε νομίμως, καταστρατήγηση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και κρατικών συμφερόντων, παράνομη απόλυση εργαζομένων χωρίς προηγούμενη καταβολή αποζημίωσης και κατά παράβαση της νομοθεσίας περί μαζικών απολύσεων και σωρεία άλλων). Συμπέρασμα: όταν η κυβέρνηση αυθαιρετεί και ποδοπατά τους νόμους και το Σύνταγμα, εμείς πρέπει να υπακούμε, εφόσον οι παράνομες πράξεις της έχουν επιφέρει τα έκνομα αποτελέσματά τους. Αν οι απόψεις Κατρούγκαλου στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν όντως ανατρεπτικές (οι μόνες εδώ και χρόνια) και ήχησαν παράδοξα, αφού άφηναν στο λαό το δικαίωμα της κρίσης της νομιμότητας μιας πράξης, δείτε πόσο εξωφρενικές ακούγονται οι απόψεις που στηρίζονται στην τήρηση της υποτιθέμενης νομιμότητας. Ειλικρινά λυπούμαστε. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό και στη διάθεση των απεργών έως την τελική τους δικαίωση.
Αν έχετε σχόλια, μπορείτε να τα κρεμάσετε παρακάτω. 
Και μέχρι να αποφασίσει ο Δ.Σ.Η. για το αυτονόητο, επισημαίνουμε την άμεση ανάγκη για προάσπιση των ελάχιστων συνταγματικών ελευθεριών, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα της ελεύθερης ραδιοφωνίας, αλλά και την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου